30 oktober, kl 19.00, Sagateatern.

Pia-Karin Helsing  –  Med små, små steg – med eftersamtal

En personlig föreställning om livets resa och om att våga gå sin egen väg trots motstånd. . .

För tio år sedan gjorde operasångerskan ochcellisten Pia-Karin Helsing ett vägval som fick ett högt pris. I ett slag förlorade hon kontakten med hela sin älskade släkt; farmor, mormor, farbröder, mostrar och kusiner. Men hon tog sig igenom livskrisen, och det här är hennes självbiografiska berättelse om en sluten uppväxt som medlem i Jehovas Vittnen och hur hon till slut bröt med samfundet.
Gränsen mellan Jehovas Vittnen och yttervärlden är ofta skarp. Kärlek och gemenskap inom gruppen, som förbyts i kyla mot den som väljer att gå ur organisationen – till och med familjemedlemmar.
Med värme, energi och en oslagbar positivitet bjuder Pia-Karin med oss på sitt livs resa mot större medvetenhet. Hur hittar man styrkan att gå sin egen väg, trots motstånd? Tänk om världen är en vacker plats? Tänk om vi väljer vår egen verklighet? Genom att berätta sin historia hoppas Pia-Karin kunna hjälpa andra.
Med på färden har Pia-Karin sin sång och sin cello. Hon skapar passionerade möten mellan tango, opera och jazz i tidlösa stycken av Piazzolla, Porter och Puccini.

När föreställningen är slut är det ett eftersamtal med Pia-Karin (30 min)!

“Pia-Karin når till raden längst bort och känslan längst in. Varning – Beroendeframkallande”.  / Åsa Lundmark teaterkonsulent Norrbottens län

“Pia-Karin gör en utelämnande föreställning med mycket kärlek. Hon lyckas med sin utstrålning, vackra sångröst och sin cello, att djupt beröra sin publik”. / Hans Thörn, Scen Sundsvall

I ETC från den 27 september finns den här artikeln (inför premiären 1 oktober i Nyköping).

 

Speltid: 50 min

Boka dina biljetter här: www.tickster.com

 

Pia-Karin Helsing  piakarinhelsning4

Foto: Lia Jacobi

Arrangemanget genomförs med stöd av Kultur och fritidsnämnden i Linköpings kommun