Linköping 18:e februari 2021

Kära publik, vi saknar er och vi har absolut inte glömt er!

Därför erbjuder vi nu tre livesända föreställningar här på föreningen Facebooksida direkt hem till er! Som för så många andra så är det svåra tider också för oss arrangörsföreningar, samtidigt som saknaden efter liveupplevelser hos oss alla är större än någonsin.

I väntan på att vi skall kunna öppna teatern har vi gått ihop över 50 ideella Riksteaterföreningar utöver hela vårt land för att livesända dessa föreställningar. Det är vår systerförening i Gnosjö som tagit initiativet och allt sänds direkt från deras tomma teatersalong. Här är det inget fusk, föreställningarna spelas samtidigt som du ser dem med allt vad det innebär av närvaro och nerv. Går strömmen blir det mörk, blir någon skådespelare sjuk ställer de in.

Så notera följande tre datum då du är välkommen in hit till vår Facebooksida:

Söndag 28 feb kl.18.00 – 123 Schtunk

Lördag 13 mars kl.18:00 – Carl-Einar Häckner

Lördag 27 Mars kl.18.00 – Fröken Elvis

Vi säljer inga biljetter, men tycker du det är bra och uppskattar initiativet får du givetvis stötta vår systerförening i Gnosjö med en symbolisk summa till deras swishnummer:  123 522 96 79

 

Linköping 13:e januari 2021
Vid den här tiden på året brukar vårt programblad I rampljuset redan nått våra medlemmar. Dessvärre ser denna vår lite annorlunda ut.

Vi har en repertoar bokad för våren 2021 och håller tummarna för att minskad smittspridning ska göra att den blir möjlig att genomföra. I nuläget vet vi att inga föreställningar kommer att spelas under januari-mars. Men vi hoppas på att få kunna ses på Sagateatern igen i april.

Just nu följer vi det rekommendationer som gäller i samhället och kommer att hålla er uppdaterad via mail, vår hemsida och våra sociala medier.

Så snart vi får klartecken på att det återigen går att samlas kommer vi skicka ut ett uppdaterad programblad till alla medlemmar samt uppdaterar föreställnings- och biljettinformationen på vår hemsida.

I väntan på att vi kan ses så vill vi tipsa om att du kan streama föreställningar via Riksteatern Play. https://www.riksteatern.se/riksteatern-play

/Styrelsen, Riksteatern Linköping


Det finns även ANDRA RIKSTEATERFöRENINGAR, så om du missar vissa av föreställningarna i Linköping kan du ta tillfället i akt och åka på teaterresa till grannkommunerna! På menyvalet Andra Riksteaterföreningar kan du se de repertoarer som gäller i våra systerföreningar!