Tisdag 18 augusti, kl 19,00, Sagateatern
Zebrafinken – Carlos Francisco Romero

En föreställning om när självkänslan tvingas att leva i trånga utrymmen.

-Du sitter och gråter och gör dig till ett offer.
Jag hör en dammsugare, oavbrutet, i mitt huvud.
Det är självkänslan som försöker rensa upp, trots att dammsugarpåsen är full sedan länge.
Självkänslan är handikappad, precis som Pontus…
En fågel jag hade när jag var liten.
Jag tror Pontus var bög.

Föreställningen är en så kallad Departure, en avgångsmonolog från Stockholms Dramatiska Högskola.

Lars Ring (SvD) noterar: ”Att stå ensam på scenen är förstås något av ett eldprov – att pröva röst och bärkraft, att ta på sig sin roll och möta publiken utan skydd av andra. Att ensam vara ansvarig för publikkontakt, energi och närvaro. Flera av studenterna ger sina uppsättningar med sig själva som insats, vågar vara nära sig själva, sina egna uttryck, och ökar därmed angelägenhetsgraden. Fler än hälften av iscensättningarna diskuterar uppväxt, kön och genus.

Några av föreställningar bitar sig kvar: ”Zebrafinken” om pojken – hånad för sin vekhet – som ligger under sin säng och sjunger för sin burfågel . . . . . ”

Av och med:   Carlos Francisco Romero
Regi:   Klas Wiljergård

Biljettpriser:   Över 21 år  120 kr, under 21 år 100 kr.

Du kan snart köpa dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Vi samarrangerar höstens första föreställning med ung scen/öst. Väldigt trevligt . . . . och intressanta männsikor är det, som beskriver sig själva på följande sätt:

”Vi är teaterapor och countrstjärnor, vi är Lady Gaga och Super Mario på samma gång. Vi är bokmalar och vi är VIP. Vi är performancekonst och hårdrockslåtar, vi är flipperspel och dramatisk opera. Vi copy pastar och suddar, vi härmar och vi sätter trender. Vi är din granne, din bästa vän och ditt husdjur. Vi är ett glossigt läppglans och insuttna jeans. Vi är spritpennan på en whiteboard och kolsyran i din läsk. Vi är bonusbanan i Crash Bandicoot och ditt mellanmål när du är hungrig”

ung scen/öst ger fyra skolföreställningar av Zebrafinken under onsdagen och torsdagen.