Tisdag 1 september,  Sagateatern
kl 17.30  Medlemsmöte,  kl 19.00 Vit kanin, Röd kanin

Medlemsmöte är en liten Karil-samvaro med Ulrikas föreställningspresentation och  bjudkaffe och bullar i foajén . . . . samtidigt som ni kan beställa biljetter till höstens föreställningar genom att fylla i förbeställningsformuläret – för att sedan betala till Karils bankgiro och därefter få biljetterna levererade till Sagateatern.

Därefter kommer föreställningen som avslutar höstens medlemsmöte. Vi kommer att se Sverigepremiären av Riksteaterns Vit kanin, Röd kanin, där Eva Röse gör entré på scen med den mycket speciella förutsättningen att  ingen har läst texten, inga repetitioner har gjorts och det finns ingen regissör. På ett bord ligger ett kuvert med ett manus som är hemligstämplat. Här börjar föreställningen.

Texten är full av överraskningar och är en magnifik uppvisning i ordets möjligheter att förflytta rum, känslor och upplevelser; en sann gåva och ett riktigt äventyr för en lekfull och nyfiken publik. Att skådespelare och publik upplever texten och dess hemligheter i samma ögonblick skapar en exceptionell närvaro och gemenskap. Som publik upplever du ett teaterexperiment som spelats framgångsrikt på över 15 språk. Manuset är skrivet av iranske dramatikern Nassim Soleimanpour under utreseförbud från Iran. Något som genomsyrar verket. En personlig berättelse med universell igenkänningsfaktor.

”När jag skrev pjäsen saknade jag pass för jag hade vägrat att göra militärtjänsten. Föreställ dig att du är på en öde ö och vill kommunicera. Hur gör man då? Hittar en flaska, stoppar i ett meddelande och kastar flaskan i havet. Pjäsen är en flaskpost. Och pjäsen I sig, är svaret på, varför jag skrev den” säger dramatikern Nassim Soleimanpour

 

Medverkande:  Eva Röse
Manus:  Nassim Soleimanpour
Produktion:  Riksteater

Speltid:   55 min.

Biljettpriser:   Föreställningen är en bjudföreställning till Karils medlemmar. Icke-medlem som vill se föreställningen tecknar medlemskap genom att betala 120 kr/80 kr, vilket kan göras på Skådebanan eller på Sagateatern i samband med föreställningen.

 

Vit_kanin3