Onsdag 5 nov, 19.00, Sagateatern
Världens lyckligaste kycklingar – Teateretablisemanget

En kvinna. En man. Ett ägg  . . .  Världens lyckligaste kycklingar är lika mycket en skruvad och vass komedi om det verkliga kycklingpriset, som ett satiriskt triangeldrama om problematik kring relationer, arbete och karriär. Monika är en strävsam kycklingbonde, som tillsammans med maken Peter driver en svensk kycklingfarm. Men verksamheten är mödosam och föder allt mindre framgång. En dag får Monika hedersuppdraget att börja blogga för kycklingindustrins branschorganisation. Trots motstånd från veganer och djurrättsaktivister framhärdar hon och får snart lön för mödan: Monika blir utvald till specialleverantör av kycklingfötter till Kina. Allt hade varit frid och fröjd om det inte varit för ett ägg  . . .

Världens lyckligaste kycklingar är en komisk och satirisk efterräkning av den svenska kycklingindustrins självbild. Med stor igenkänningsfaktor ger föreställningen perspektiv på livet och hur det kan förändras när det oförutsedda plötsligt inträffar.

Gertrud Larsson Sveriges Brecht – har uppmärksammats för många av sina tidigare produktioner och är medlem i komikerduon Åsa&Gertrud. Med fingertoppskänsla och underbyggt journalistiskt arbete lyckas hon ännu en gång, mäta hur vindarna blåser i det svenska samhällsklimatet. Gertrud har etablerat sig som en lovordad dramatiker på den svenska scenen. År 2014 tilldelades hon Svenska Ibsensällskapets Ibsenpris som varje år delas ut till en ung, svensk, nyskapande dramatiker.

Under senare år har Gertrud Larsson varit aktuell med Riksteaterns föreställningar Trevligt och bra samt Asylshopping, där hon stod för både manus och regi. Hon har även skrivit manus till pjäsen Blåvingar som turnerat med Riksteatern. Gertrud Larsson är född 1972 och utbildad på Dramatiska Institutets dramatikerlinje 2001–2004.

“Vitaliserar och placerar teatern där den ska vara; mitt i dagsdebatten.”  (DN) . . . . . “En ironisk faktapjäs som naglar fast en ögonblicksbild av det samtida samhället.”  (SvD) . . . . . “Svensk fågel vill tjära och fjädra regissör”  (Aftonbladet) . . . . . Kulturnyheterna SVT1 . . . . . Kristianstadsbladet besökte på Kronfågel i Kristianstad . . . . . Kommentar från Svensk Fågel

Medverkande:  Anna Lena Efverman, Helena Sandström och Lotti Törnros
Manus och regi:  Gertrud Larsson
Scenografi och ljus:  Josefin Hinders
Producent:  Figen Solmaz
Produktion:  Riksteatern
Foto:  Nicklas Dennermalm
Föreställningslängd:  1 tim 15 min

Boka dina biljetter här:  www.tickster.com


Biljettpriser:  Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.

 

 

Världens-lyckligaste-kycklingar-foto-Nicklas-Dennermalm-press  VLK-4
VLK-5