Onsdag 7 oktober, kl 19,00, Sagateatern
Tusen bitar – Lumor

Tusen Bitar är pjäsen som aldrig skulle ha blivit till. Men efter många års tvekan valde skådespelerskan Tove Olsson tillslut att kliva upp på scen i rollerna som sin egen mormor, mamma, morbror och morfar – utan att underrätta de berörda. Hennes avsikt var att ta itu med det smärtsammaste kapitlet i sin egen familjehistoria.

Toves morbror var 29 när han dog av ett knivhugg en septembernatt och hennes morfar blev snabbt huvudmisstänkt i utredningen. Dokumentärföreställningen Tusen Bitar hade premiär i Västerbotten 2010, och blev en stor publik- och kritiker-succé, och sattes sedan upp igen i Stockholm hösten 2014, med utsålda föreställningar och fantastiska recensioner (bäst just nu i såväl DN som Nöjesguiden).

Föreställningen är resultatet av en flerårig arbetsprocess, en djupdykning i dagböcker, familjealbum och förhörsprotokoll. Tusen Bitar berör komplexa frågor om offer och förövare; om villkorslös kärlek och om gränsen för det oförlåtliga.

“Tove Olsson lyckas med brutal mildhet få den personliga sorgen att bli också min. Det är väl regisserat av Oskar Thunberg från Lumor, en frigrupp med känsla för teatern som undersökningsplats för förhållandet mellan det personliga och det allmängiltiga”
DN

”Hon spelar samtliga roller med en självklarhet det är länge sen jag såg maken till på scen. Det är nära, sorgligt, roligt och varmt. Ja, helt enkelt otroligt bra.”
Södermanlands Nyheter

Av:   Tove Olsson
Regi:   Oskar Thunberg
Medverkande:   Tove Olsson och Olle Axén
Scenografi:   Lotta Nilsson
Dockmakare:   Jenny Bjärkstedt
Ljus:   SUTODA
Ljud och musik:   Rickard Lanzén
Producent:   Vilma Seth
Grafisk form:   Erica Jacobson

Speltid:   1 tim 45 min. (ingen paus)

Biljettpriser:   Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.

Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Teaterföreställningen Tusen Bitar, av och med Tove Olsson SHFVezEcf448SZsjVLL8SLq6AX1N3xs4_EvN1j3XpV0,Ex-R51S-vdTtxGEjBrGzoC8fFSCQdMC-Te_Gw69AKjE NWOXdptO94LfHLRo1AIPYJpsQXqUSmvnae2_RaaIRvQ