Fredag 18 mars,  kl 19.00, Sagateatern (koreograferat föredrag)
The Knowledge – Gunilla Heilborn (Dansnät Sverige)

Koreografen och filmskaparen Gunilla Heilborn är  en av våra mest hyllade scenkonstnärer som fått ett stort internationellt genombrott de senaste åren. Gunilla har gett sig ut på en resa i minnets och navigationens utmarker. Hon åkte till England för att förstå hur taxichaufförerna gör för att minnas alla gator i London. De måste memorera tusentals rutter, genvägar och sevärdheter. De som klarar av det extremt krävande slutprovet sägs ha erövrat “The Knowledge” och kommer aldrig att köra vilse i London. Hon lärde sig allt om slumpmässig vandringskogschocktrianguleringantipoder, longituder, latituder och läste böcker om överlevnad och försvunna expeditioner. Sina insamlade lärdomar presenterar hon i ett faktaspäckat och humoristiskt föredrag.

– Det har alltid varit bättre att kunna navigera, än att inte kunna navigera, Gunilla Heilborn

I Gunilla Heilborns uttrycksvärlds samsas det djupsinniga med det absurda. Hon tar sig an tillvarons stora och små frågor med sin säregna stil som präglas av stämningsfull rytm och skruvad, filosofisk humor. I tidigare verk har hon gett sig i kast med allt från att skapa en femårsplan för sitt liv till att dissekera radioprogrammet Filosofiska rummet. För första gången på länge står Gunilla Heilborn själv på scen och håller ett gestaltat föredrag som får din hjärna att växa.

“Ibland anmärks det på att orden dominerar över rörelsen i samtida koreografi, att dans har blivit konceptkonst. Men allt har sitt existensberättigande så länge det görs bra. Som när Gunilla Heilborn på ett synnerligen underhållande och subtilt sätt iscensätter en ”vetenskaplig” föreläsning om hjärnforskning, kallad ”The knowledge”. Tala om smart hjärnkoreografi, även för publiken.” SvD (se bild 8)

 >> PUBLIKSAMTAL EFTER FÖRESTÄLLNINGEN!

 

På scen:   Gunilla Heilborn
Text och iscensättning:   Gunilla Heilborn
Bilder, objekt & kläder:   Katarina Wiklund
Ljusdesign:   Miriam Helleday
Musik:   Kim Hiorthøy
Grafisk form:   Studio Reko
Teknik:   Axel Norén/Lumination
Video:   Mårten Nilsson
Producent:   Åsa Edgren/Loco World
Foto:   Lina Alriksson
Co-producers:   The Knowledge är en samproduktion mellan Regionteatern Blekinge Kronoberg, NorrlandsOperan och Gunilla Heilborn.

Speltid:  1 tim 15 min.

Biljettpriser:   Scenpass: 140 kr, ordinarie: 175 kr, student/Skådebanan: 150 kr, under 21 år 75 kr.
Erbjudande:   Gå på säsongens båda dansföreställningar, betala för en!

Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

The_Knowledge3