Onsdag 3 september,  Sagateatern
kl 17.30  Medlemsmöte,  kl 19.00 Föreställningen

Medlemsmöte är en liten Karil-samvaro med bjudkaffe och bullar i foajén . . . . där vi har våra två fina rollups, som visar höstens föreställningar . . . och pratar om dessa på ett minglande sätt . . . samtidigt som ni kan köpa biljetter till höstens föreställningar på plats, eller fylla i förbeställningsformuläret – om ni vill betala biljetterna lite senare, direkt till Karils bankgiro och därefter få dem levererade till Sagateatern.

Därefter kommer föreställningen som avslutar höstens medlemsmöte, och vi ser Pale Olofsson i Storstugan – en pyromans berättelse. Författaren, som är  John Ajvide Lindqvist, såg en artikel i Aftonbladet om en pyroman i ett höghus och fick han tanken: “Tänk om han hade god grund för sitt handlande, att det finns en anledning?”

Därefter skrev manusförfattaren till succéfilmen Låt den rätte komma in en monolog speciellt för skådespelaren Pale Olofsson som även medverkade i filmen.

Under arbetet med monologen vidgades tematiken i samband med att Lindqvist förlade den till Storstugan, det 17 våningar höga miljonprogramshuset i Täby Centrum.

Storstugan blev till en bild av förbisprungna drömmar om gemenskap; gestalten av ett folkhem med slagsida, med monster som livnär sig på spruckna förhoppningar, och en liten människa som av slump får syn på de krafter som verkar i det för dolda.

Och bestämmer sig för att göra något åt saken.

 

Medverkande:  Pale Olofsson
Manus:  John Ajvide Lindqvist  (som du ser här, från Babel   i SVT, 27 augusti, eller hör här, från Kulturnytt   i Sveriges Radio P1, 2 april)
Regi:  Carina Lidbom
Suffli o teknik:  Inger Elgestedt
Produktion:  palma

Speltid: 1 tim.

Biljettpriser: Föreställningen är en bjudföreställning till Karils medlemmar. Icke-medlem som vill se föreställningen tecknar medlemskap genom att betala 120 kr, vilket kan göras på Skådebanan eller på Sagateatern i samband med föreställningen.

 

STORSTUGAN affsch