Tisdag 11 april, kl 19.00, Sagateatern
Stormen (Riksteatern och Örebro länsteater)

Våren 2017 turnerar Riksteatern och Örebro länsteater med Stormen, en av Shakespeares mest älskade pjäser. Det blir en komedi om att våga se världen på ett nytt sätt.

Ett skepp förliser i en storm och passagerarna spolas i land på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som överlevt, och om de någonsin ska komma därifrån. Ön blir en plats att rannsaka sig själva och börja fantisera om andra sätt att leva. En furste börjar drömma utopiska drömmar. Ett kungabarn upptäcker glädjen i enkelheten och hårt arbete. En narr och en drucken betjänt vill använda öns resurser för fullt tills de tar slut. Över alltsammans vakar trollkarlen Prospero med sina hårt tuktade naturandar och en plan för att återta makten.

Det blir en fri tolkning med samtida relevans, utan att frångå originalets sagoskimmer. Pjäsens tema om självrannsakan och försoning talar starkt till vår tid. I Michael Cockes regi blir det en magisk föreställning i Prosperos anda med oväntade förvandlingar och mycket musik.

Jag hoppas att vår uppsättning kan bli en inspirerande hyllning till människans förmåga att tänka om och hitta nya lösningar i tider när allt verkar hopplöst, säger regissör Michael Cocke.

Av:   William Shakespeare
Översättning:   Jan Mark
Bearbetning:   Anders Duus
Dramaturg:   Elsa Berggren*
Regi:   Michael Cocke
Musik:   Christer Christensson
Koreografi:   Jimmy Meurling
Scenografi & kostym:   Katrin Brännström
Ljus:  Ronny Andersson
Mask:   Janina Rolfart / Giovanni Indelicato
Foto:  Kicki Nilsson – ICON Photography
Medverkande:   Malin Berg, Christer Christensson, Mats Jäderlund, Hanna Lekander, Linus Lindman, Aja Rodas, Simon Rodriguez
Produktion:   Riksteatern och Örebro länsteater

Speltid:   2 tim  30 min (inkl. paus)
Biljettpriser:   Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Stormen, fotogenomgång  Stormen, fotogenomgång Stormen, fotogenomgång Stormen, fotogenomgång

 

Stormen