Tisdag 12 april, kl 19.00, Sagateatern
Scener ur ett äktenskap

När Ingmar Bergmans ”Scener ur ett äktenskap” gjorde entré i TV-rutan 1973 med paret Johan och Marianne i spetsen så stannade Sverige och över 3,5 miljoner svenskar följde äktenskapsdramat – den kritikerhyllade succén har därefter visats på internationella teatrar och biografer runt om i världen och på de svenska teaterscenerna med stor framgång.

Nu sätts den i helt nytt sken, med start som ett gästspel på Teater Brunnsgatan Fyra i Franciska Löfgrens regi och bearbetning av klassikern ställs nämligen alla traditionella värderingar, könsroller och samhällsperspektiv på sin spets. I rollerna som Johan och Marianne ser vi Anna Lyons och Mattias Redbo.

Tvåsamheten är vår tids religion. Människan är ett flockdjur och i vår tid är flocken synonym med familjen. Vilket pris betalar vi för detta? Vilka känslomässiga uppoffringar är vi beredda att göra för att njuta av de ekonomiska fördelar och sociala status tvåsamheten automatiskt för med sig i vårt samhälle idag?

I den här versionen av ”Scener ur ett äktenskap” är rollerna ombytta. Här är det Marianne som kastar in handduken och lämnar Johan kvar med snoriga ungar och ett blödande hjärta. Frihetens vindar blåser! Vi är inte längre könets fångar! Eller är allt bara same same but different…?  

Så här recenserar SvD och DN!

Medverkande:   Anna Lyons och Mattias Redbo
Regi och bearbetning:   Franciska Löfgren
Foto:   Bengt Alm
Affischdesign:   Tove Johnson
Förlag:   Stiftelsen Ingmar Bergman

Speltid:   1 tim  30 min

Biljettpriser:   Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.

Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Scener2 Scener3