Tisdag  24 april,  kl 19,00, Sagateatern
Sång till välfärden / Riksteatern

Svensk välfärd rymmer allt från gemenskap och framtidstro till ensamhet och besvikelser. Detta och mycket mer får plats i körverket Sång till välfärden som är fyllt av svenskt vemodssväng och modern kampsång.

Visste du att det finns tydliga kopplingar mellan den svenska välfärden och det svenska körundret? Jodå, intresset för att sjunga i kör växte fram samtidigt som välfärdens framväxt. Därför kommer också en lokal kör från varje ort utgöra själva hjärtat i varje föreställning. På Sagatetern delar körledaren scengolvet med smått legendariska Linköpingskören Motvalls.

Ensemblen och den lokala kören kommer att bjuda på en humoristisk föreställning med melankolisk klang där heliga rum möter folkhemmets ABBA. Här får vi tal del av både sjungna förhoppningar inför välfärdsprojektet och tvivlets refränger genom ett antal nedslag i välfärden. Vi kommer besöka presskonferenser, väntrum och ockupationer och möta undersköterskor, lokalpolitiker, konsulter, körledare, gravida kvinnor och dinosaurier på jakt efter det goda livet.

För att skapa ett körverk på temat välfärd har Riksteatern vänt sig till de allra bästa för uppdraget: Sara Parkman, Hampus Norén och Alexandra Loonin. Sara och Hampus är två av upphovspersonerna bakom Riksteaterns dundersuccé Fäboland förra säsongen.

Tre skådespelare, en körledare och två musiker kommer att finnas på scen tillsammans med kören.

Här ges inga färdiga svar. Istället ställs frågan: Hur sjunger vi en sång till välfärden? Och på vems bekostnad har vi egentligen välfärd?

Förbered dig på körsång som kommer att lyfta taket.

I samarbete med Kungliga Musikhögskolan

Föreställningen ingår i ett av Riksteaterns tematiska spår, Demokratins gränser.
Läs mer på demokratinsgranser.riksteatern.se

 

Medverkande:  Maurits Elvingsson, Lennart Jähkel,  Emma Sildén, Kaya Ålander med flera
Linköpingskör:   Motvalls
Manus:  Alexandra Loonin, Hampus Norén och Sara Parkman
Regi:   Lisa Färnström
Scenografi/Kostym:  Josefina Björk
Musik:   Hampus Norén och Sara Parkman
Produktion:   Riksteatern

Speltid: 1 tim 50 min  (inkl paus)

Biljettpriser:    Scenpass 200 kr, ordinarie 250 kr, student/Skådebanan 220 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Sång_till_välfärden

 

Botrygg   Botrygg stöttar kulturen i Linköping – bjuder sina hyresgäster på fyra biljetter till vårens KARIL-föreställningar!