Onsdag 22 feb, 17.30, Sagateatern
Årsmöte kl 17.30, Hemlängtan (Romeo & Julia Kören) kl 19.00

Onsdagen den 22 februari kl 17.30 går KARILS ÅRSMÖTE av stapeln på Sagateatern. Medlemmar har fått kallelse och ska anmäla sig senast söndag 19 februari (på e-post till medlemsmote@riksteaternlinkoping.se eller per telefon till Skådebanan, 013-12 88 73).

Vi börjar med intressanta årsmötesförhandlingar, där bokslutet kanske godkänns, den avgående styrelsen beviljas ansvarsfrihet och en ny styrelse väljs . . . kanske sker det oväntade förändringar.

Därefter fortsätter vi med Ulrikas presentation av vårens föreställningar och bjudkaffe med bullar i foajén. Då kan man köpa biljetter till vårens föreställningar, antingen direkt över disk eller genom att fylla i förbeställningsformuläret – för att sedan betala till Karils bankgiro och få biljetterna levererade till Sagateatern vid senare tillfälle.


Efter pausen är kommer Romeo & Julia Kören med föreställningen Hemlängtan – när svenskarna var invandrareMånga svenskar var på 1800-talet tvungna att lämna sitt land och möta en ny kultur i Amerika. I breven hem till Sverige beskrev de allt som var bättre i det nya landet. Männen handlar matvaror åt sina hustrur, kvinnorna ger di på öppen gata och man ser inte en skymt av krymplingar och trashankar som ju är så vanligt i Stockholm.

Med hjälp av brev och musik tar Romeo & Julia Kören med oss på besök i en annan tid. Folkmusik, skillingtryck och psalmer skildrar det arv som svenskarna tog med från Sverige och den kultur man mötte i det nya landet. Vi får en levande bild av det nya goda landet men förstår också hur svårt det var att komma tillrätta i en främmande kultur och hur det kändes att sakna ett hem man aldrig kunde återvända till.

Idé & regi:   Benoît Malmberg
Scenbild:   Benoît Malmberg
Texter:   Autentiska brev av svenskar som utvandrat till Amerika. Brev från Amerika till dottern Maria av C. J. L. Almqvist
Musikarrangemang:   Ensemblen
Kostym:   Barbro Hellsing – Dramatens kostymavdelning
Mask & hår:   Ensemblen
Rekvisita:   Anders Colliander/Lotta Wallin, Dramatens rekvisitaförråd
Foto:  Sören Vilks
Medverkande:   Medlemmar ur Romeo & Julia Kören

Speltid:   50 min.

Föreställningen genomförs med stöd av Postkodslotteriets kulturstiftelse och Gerald och Monica Naglers stiftelse.

Postkodslogga

Biljettpriser:   Föreställningen är en bjudföreställning till Karils medlemmar. Icke-medlem som vill se föreställningen betalar 150 kr/80/50 kr och blir på så sätt medlem (ordinarie/familjemedlem/<26år).  Detta  kan göras på Skådebanan eller på Sagateatern i samband med föreställningen. Man kan även köpa biljetter på www.tickster.com och i så fall får man medlemskap och scenpass i efterhand, genom  att kontakta Skådebanan eller i samband med föreställningen.

 

 

RJK