Tisdag 5 december, kl 19,00, Sagateatern
Olydnad  / Riksteatern

När Agneta Norberg fyller 80 år ställer hon till med kalas. Det enda hon önskar sig av sina nära och kära är pengar att betala sina böter med. För Agneta har varit olydig och brutit mot lagen. Det visar sig att det inte är första gången och inte heller den sista.

Olydnad är ett musikaliskt och visuellt kollage som bygger på insamlade autentiska berättelser från människor som varit civilt olydiga.

Civil olydnad ställer många frågor på sin spets: om rättvisa, uppoffringar, drivkrafter, moral och till sist om själva demokratin. Vad är det som får människor att gå över en gräns för sin övertygelse? Vilka är dessa personer? Hur går det till? Hur känns det? Är det försvarbart i demokratins namn?

Och var går din gräns?

Bakom föreställningen står regissören Lisa Färnström, scenografen Emma Örn och dramaturgen Eva-Maria Dahlin.

Emma Örn och Lisa Färnström är en del av Troja scenkonst, som sedan 2013 driver genreöverskridande projekt i samarbete med institutionsteatrar, skolor, ideella organisationer och andra aktörer. Troja har gjort flera uppmärksammade produktioner som t ex Rörelsen och Den svenska demokratins historia. Under våren 2017 ger de en serie workshops om olydnadens roll i demokratin, och näst på tur är en direktsänd dokumentär om civil olydnad.

 

Medverkande:  Per Burell, Madeléne Evertsson och Nils Närman Svensson
Manus:   Lisa Färnström, Emma Örn och Eva-Marie Dahlin
Regi:   Lisa Färnström
Scenografi/kostym:   Emma Örn
Ljus/video:   Johan Rödström
Musikaliskt ansvarig:   Shida Shahabi
Dramaturg:   Eva-Maria Dahlin Mask: Linda Sandberg
Produktion:   Riksteatern

Speltid:  1 tim 20 min (ingen paus)

Biljettpriser:    Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Olydnad2