Tisdag 28 mars, kl 19,00, Saga
Nassim / Riksteatern


ÖVERRASKNINGARNAS MÄSTARE ÄR TILLBAKA MED NY MONOLOG, HYLLAD ÖVER HELA VÄRLDEN.

Fyll magen med is och kasta kontrollbehovet över bord, för nu kommer äntligen uppföljaren till Nassim Soleimanpours världshit Vit kanin, röd kanin, som gjorde succé med Riksteatern 2017. I den självbiografiska pjäsen Nassim låter Soleimanpour språkets förenande och förvecklande egenskaper stå i fokus, och precis som i Vit kanin, röd kanin är skådespelaren på scen lika ovetande om vad som kommer att hända på scen, som publiken. Allt utgår från ett förseglat kuvert med manuset som skådespelaren, ny för varje föreställning, läser för första gången inför publiken. Det blir en nervkittlande, inspirerande och berörande kväll med förbluffande element och möten som varken skådespelaren eller publiken kan föreställa sig i förväg.

Den iranska dramatikern Nassim Soleimanpour har under ett decennium överraskat och förtrollat publik och skådespelare genom sina verk. När Riksteatern gör Nassim i Sverige får vi ännu en gång uppleva en av scenkonstvärldens stora snackisar.

Nassim är ett gästspel från Bush Theatre och Nassim Soleimanpourproduction och spelas på svenska. Skådespelaren är Maria Sundbom, som bl.a. fick en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll i Flickan, mamman och demonerna.


Medverkande:  Maria Sundbom
Av:  Nassim Soleimanpour
Regi:  Omar Elerian
Konstnärlig projektledare:  Isak Hjelmskog
Scenografi:  Rhys Jarman
Ljuddesign:  James Swadlo
Ljusdesign:  Rajiv Pattani
Redaktörer för manus:  Carolina Ortega and Stewart Pringle
Illustration:  Mattias Broberg
Produktion:  Riksteatern
Speltid:  ca 90 min, ingen paus


Biljetter:  Scenpass: 180 kr, ordinarie: 220 kr, student/Skådebanan: 195 kr, under 21 år: 120 kr.
Köp dina biljetter här:  www.tickster.com eller på Bengans skivbutik (Nygatan 31).