5 november, kl 19.00, Crusellhallen (Konsert & Kongress)

Höstens gladaste komedi/fars är skriven av Edward Charles, bearbetad av Jan de Laval och med folkkära Per Eggers och Ewa Roos i huvudrollerna. Dessutom medverkar Per Holmberg, Camilla Nyberg, Eva Funck och Marie Therese Sarrazin.

Handlingen är i korthet: Sonja och Kenneth bor i en trist förort och lever i ett trist äktenskap, vilket till största delen beror på Kenneth. Så nu har Sonja bokat en resa till Frankrike för att ha en andra smekmånad, eftersom den första för tjugofem år sedan saknade det mesta.

Före resan har de bjudit hem Sonjas syster och svåger Jeanette och Carl-Otto, som är nyrika och bor i Djursholm. Men så kommer Jeanette ensam med resväskor och meddelar att hon lämnat Carl-Otto.

Sonja beslutar att ta med systern på resan till Frankrike istället, och de bägge svågrarna blir lämnade ensamma. Carl-Otto ringer omedelbart till sin älskarinna. Hon visar sig ha en väninna som skulle passa Kenneth perfekt, och så drar de båda svågrarna ut på stan. Lite senare kommer de hem med två damer och börjar korka upp champagne. Då dyker Sonja och Jeanette upp från sovrummet och säger att planet till Frankrike inte går förrän nästa måndag.

Produktion: Riksteatern i samarbete med Svensk Damteater
.

Speltid: 2 tim 30 min (inkl 20 min paus)    

Boka dina biljetter här på Ticknet

f-body

Foto: Martin Skoog

Arrangemanget genomförs med stöd av Kultur och fritidsnämnden i Linköpings kommun