Tisdag 7 oktober, 19.00 , Sagateatern
Mothers  –  Iris Karayan & Zita Company

Dansföreställning om vår tids Europa
Inspirationen till denna föreställning är erfarenheter i vardagen. Hur påverkas man av att leva i ett Grekland med ekonomisk, kulturell och politisk turbulens?  Koreografen Iris Karayan är bosatt i Aten och i sitt verk Mothers tolkar hon in i starka existentiella frågor om människans villkor och skapar en önskan om förändring och utveckling. Mammor symboliserar här behovet av förändring; internt och externt. Dansarna organiserar och konstruera sin rörelse som ett tillstånd av att vara i världen. Det är ett flöde av energi som aldrig avbryts och man bestämmer sig för att fortsätta . . . för att växa från insidan till utsidan i utrymmet . . . med hjälp av träklossar. Förställningen bjuder på expressivitet, utmaningar, politik och återspeglar vår tids Europa.

Iris Karayan är intresserad av att arbeta med kroppen och utrymmet, omvandling och utmattning genom strukturer som inbjuder betraktaren att uppleva rytm och energiflödet.

Koncept och koreografi:   Iris Karayan 
Medverkande:  Chara Kotsali och Ioanna Paraskevopoulou
Musik:  Nikos Veliotis
Visuell design:  Vasilis Gerodimos
Visual fellow artist:  Nikos Papadimitriou
Kostym:  Vassiliki Panayiotopoulou
Ljus:  Elisavet Moraki
Konstnärlig medarbetare:  Myrto Katsiki
Produktion:  ZITA dance company
Arrangör:  Dansnät Sverige
Foto:  Vasilis Xenias

Speltid : 45 min.

Boka dina biljetter här:  www.tickster.com

Biljettpriser:  Scenpass 140 kr, ordinarie 175, student/Skådebanan 150 kr, under 21 år 75 kr (under 21 år – köp höstens två dansföreställningar för 110 kr)

 

mothersAB mothersA    mothersB