Onsdag 21 februari,  kl 19,00, Sagateatern
Möte med Irene Lindh och Johan Ulveson / Dramaten

Möt Dramatenskådespelarna Irene Lindh och Johan Ulveson i ett spännande samtal om konsten och livet, humor och allvar, teatern och samhället.  Och vi får lyssna till en liten svit dramatiska dialoger  – från de gamla grekerna  till Kristina Lugn.

Medverkande:   Irene Lindh, Johan Ulveson
Samtalsledare:  Magnus Florin, chefdramaturg, Dramaten

Foto av Irene Lindh och Johan Ulveson:  Sören Vilks
Foto av Magnus Florin:  Roger Stenberg

Längd:  1 timme

 

IRENE LINDH

En av Sveriges mest framstående och hyllade skådespelare. Gick Dramatens elevskola 1964–67 och har sedan dess varit knuten till Dramaten, som medlem av den fasta ensemblen.

Hon erhöll det prestigefulla O’Neillstipendiet 2004. Hon har på scen och i TV samarbetat med en framstående regissörer som Alf Sjöberg, Ingmar Bergman, Erland Josephson, Gunnel Lindblom, Lars Norén, Bo Widerberg, Robert Lepage, Christian Tomner och Stefan Larsson. En lång rad roller av de mest skilda slag under ett halvt sekel – klassiker och samtida, tragedi och komedi.

Irene Lindh är också sångerska och har bland annat givit ut en inspelning med Carl Jonas Love Almqvists Songes som hon också framförde i Shakespeares Vintersagan, 1994 i regi av Ingmar Bergman.

 JOHAN ULVESON

En av Sveriges mest omtyckta och mångsidiga skådespelare. Verksam på en rad scener och känd för en stor publik, inte minst genom komedi och revy, film och TV  – bland annat i Lorrygänget, Björnes magasin, Parlamentet, c/o Segemyhr, Yrrol, Bonusfamiljen, Solsidan och i Julkalendern hela sju gånger.

Han fick ett stort genombrott i Gogols Revisorn på Boulevardteatern. Han har gjort Shakespeares Trettondagsafton i SVT, ”Gröna hissen” med Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern, Molières Tartuffe på Göteborgs Stadsteater, dramatik av Kristina Lugn på Teater Brunnsgatan Fyra.

På Stockholms Stadsteater har han bland annat spelat Clov i Samuel Becketts Slutspel och Adolf Eichmann i Samtal före döden.

På Dramaten har han bland annat gjort Higgins i Bernard Shaws Pygmalion och medverkat i Tjechovs Ivanov och Barbro Lindgrens Molnens bröder, och är nu aktuell i Oidipus och Antigone av Sofokles.

Biljettpriser:   Gratis för den som har kvar biljetten till föreställningen 20 November, annars Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Dramaten

 

Botrygg     Botrygg stöttar kulturen i Linköping – bjuder sina hyresgäster på fyra biljetter till vårens KARIL-föreställningar!