Måndag 4 september,  kl (17.30) 18.30, Forumteatern (Nationernas Hus)
Möt Radiokorrespondenterna  / Riksteatern

Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tar hem världen till dig!

Världen är idag både uppkopplad och sammankopplad. Hackerattacker från ett land kan påverka valkampanjen i ett annat, konflikter och svält i en region får följder för migrationen i världen, klimatbeslut i supermakternas huvudstäder får konsekvenser för oss alla.

I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack på flera håll runtom i världen, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som händer. För att förstå omvärlden krävs närvaro och kunskap.

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Vem som besöker just din ort förblir en hemlighet in i det sista, då korrespondenterna ständigt är utkallade till världens alla vrår.

Sveriges Radio lanserade livekonceptet Radiokorrespondenterna i samarbete med Södra Teatern i Stockholm 2007. Ett unikt tillfälle för lyssnarna att möta korrespondenter live.

Kvällens tidsplan ser ut så här:

17.30  Korrespondenterna finns tillgängliga för att möte publiken och säga hej och välkommen.
17.45  Insläpp i salong.
18.10 Frågetävling om världshändelser senaste året via en PowerPoint
18.25 Moderatorn går igenom svaren på frågetävlingen. Inlämning av svarslappar.
18.30 Starttid samtal inkl. frågestund  (Det är den här tiden som är den officiella starttiden)
19.45 ca. samtalet slut
19.45  Vinnarna lottas fram och får en bok om korrespondenten Nils Horner: ”Ögonblick med Nils”.

Moderator:   Katherine Zimmerman (programledare)
Korrespondenter:   Johan Bergendorff (Global hälsa) och Katja Magnusson (utrikesreporter och tidigare korrespondent i Mellanöstern)
Produktion:   Riksteatern

Längd:  se ovan  (ingen paus)

Biljettpriser:    Gratis inträde men vill du vara säker på en plats så hämta biljett på Skådebanan eller via  www.tickster.com

 

SR

Radiokorrespondenterna