Måndag 1 oktober,  kl (17.30) 18.00, Forumteatern (Nationernas Hus)
Möt Radiokorrespondenterna  / Riksteatern

Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tar hem världen till dig!

Världen är idag både uppkopplad och sammankopplad. Hackerattacker från ett land kan påverka valkampanjen i ett annat, konflikter och svält i en region får följder för migrationen i världen, klimatbeslut i supermakternas huvudstäder får konsekvenser för oss alla.

I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack på flera håll runtom i världen, är det viktigare än någonsin att journalister finns på plats och rapporterar om det som händer. För att förstå omvärlden krävs närvaro och kunskap.

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter.

Sveriges Radio lanserade livekonceptet Radiokorrespondenterna i samarbete med Södra Teatern i Stockholm 2007. Ett unikt tillfälle för lyssnarna att möta korrespondenter live.

Kvällens tidsplan ser ut så här:

17.30  Insläpp i salongen
18.00 Samtalet startar
19.15 ca. samtalet slut.  Korrespondenterna finns kvar framme vid scenen en stund för den som vill byta några ord med dem.

Moderator:   Meddelas senare!
Korrespondenter:    Palmira Koukkari Mbenga (Ungt perspektiv) och Staffan Sonning (Global ekonomi)
Produktion:   Riksteatern

Längd:  se ovan  (ingen paus)

Biljettpriser:    Gratis inträde men vill du vara säker på en plats så hämta biljett på Skådebanan eller via  www.tickster.com

 

SR

Radiokorrespondenterna2 Palmira Koukkari Mbenga och Staffan Sonning