20 november, kl 19.00, Sagateatern.

Kullehusteatern – Misantropen

. . . Alceste är den obotlige misantropen som med sin brutala rättframhet tror sig vara genuin och sann. Vem kunde väl ana att hans känslor skulle sättas i brand av den unga nyblivna änkan Célimène? Hon som ägnar sin tid åt koketterier och att skvallra med den mäktige markisen Oronte. När Alceste kritiserar Orontes självutlämnande och pretentiösa poem drar intrigerna igång, trots att Alcestes beundrarinna Éliante gör vad hon kan för att ställa allt till rätta. Då den avundsjuka Arsinoé äntrar scenen ställs tillvaron på sin spets för dem alla, och självrannsakans tid är inne även för en kritiker som Alceste…

Denna komedi uppfördes för första gången 4 juni 1666. Molière vill i denna pjäs visa på att i människans sökande efter sin egen åsikt och sin egen identitet är risken stor att vi blir alltför självupptagna.
En Molièreuppsättning med praktfulla kläder och peruker, i en bearbetning som gjuter liv och fräschör åt gamla mans och kvinnoroller och levererar tänkvärdheter med många skratt. Översättningen står komedi-nestorn Hans Alfredsson för, allt på rim och klingande vers. Det blir en afton rik på färg, lust och dramatik!

Ett samarbete mellan  Riksteatern och  Kullehusteatern.

Speltid: 1 tim 40 min (inkl. paus)

Boka dina biljetter här: www.tickster.com

Arrangemanget genomförs med stöd av Kultur och fritidsnämnden i Linköpings kommun