Måndag 18 september,  Sagateatern
kl 18.00  Medlemsmöte,  kl 19.00 Min mamma (Dansnät Sverige)

Medlemsmöte är en liten Karil-samvaro som denna gång måste hållas i foajén. Ulrikas föreställningspresentation blir därmed något till lokalen mer improviserad, men samtidigt än mer spännande.  Sedan blir det bjudkaffe och bullar på vanligt sätt . . . . samtidigt som ni kan beställa biljetter till höstens föreställningar genom att fylla i förbeställningsformuläret – för att sedan betala på plats (och samtidigt få biljetterna) eller betala till Karils bankgiro och få biljetterna levererade till Sagateatern vid senare tillfälle.

Därefter kommer föreställningen Min Mamma – En Dokumentärmusikal är en hyllning till alla mammor. En soloföreställning som med kärlek, varsam hand och glödande övertygelse tackar våra mammor för allt. Utan dem skulle vi inte vara de vi är. I denna smått galna dokumentärmusikal ryms nygräddade våfflor, sång- o dansnummer om piller, katter, längtan, missbruk samt en oändlig mängd cigarettfimpar. Det skulle kunna vara ett mörkt porträtt som målas upp på scenen – men tvärtom. Charlotte Engelkes skapar en kärleksfull hyllning till alla mammor i ett rasande tempo med brutalt ärlig humor. Ibland avbryts hon av sin egen mamma som sent i livet dokumenterats på film. I den ger hon svar på tal med sina säregna kunskaper om livet, tomtar, moderskapet i sig och universum.

“Engelkes mammamusikal en hyllning att älska”   SvD

“Jag har nog aldrig sett henne så svart som nu. Svart som i rolig med stor närvaro”  Aftonbladet

 

Koncept och idé:   Charlotte Engelkes, Sophie Holgersson
Regi:   Charlotte Engelkes
Koreografi:   Charlotte Engelkes, Bo Arenander
Musik:   Willi Bopp
Text:   Sophie Holgersson, Charlotte Engelkes samt Inga Engelkes och Ulfva Holgerssons kvarlämnade anteckningar.
Kostym:   Anna Ardelius
Ljus:   Karl Svensson
Video:   Erik Pauser
Animationer:   Venus Krantz, Alessandro Stigiliano
Foto:   Mats Bäcker
Med stöd av:   Statens Kulturråd, Kulturbryggan, Konstnärsnämnden, Sveriges Författarfond

Speltid:   1 tim 15 min.
Biljettpriser:   Föreställningen är en bjudföreställning till Karils medlemmar. Icke-medlem som vill se föreställningen tecknar medlemskap genom att betala 150 kr/80 kr, vilket kan göras på Skådebanan eller på Sagateatern i samband med föreställningen. Du kan även köpa biljett på www.tickster.com och få medlemsskapet i samband med föreställningen.

 

Min_mamma