Torsdag 29 september,  kl 19.00, Sagateatern (dans)
Meeting You  (Dansnät Sverige)

Helena och Ori träffades i New York redan på 90-talet och har sedan dess kontinuerligt möts i olika sammanhang i dansvärlden. 2010 var första gången de arbetade tillsammans, då medverkade Ori som dansare i Helenas verk Trigger Point. Våren 2012 påbörjade de sitt samarbete med projektet Meeting You.
 Det ursprungliga temat i arbetet rör sig kring vänskap och samhörighet. Hur uppstår och skapas vänskap?  Vad är det för slags dragningskraft hos människan som berör och påverkar oss och vad stannar kvar i vårt medvetande? Hur bygger vi upp vår förståelse för en annan människa?
 Sätts vänskapen på prov då vi fullt ut ska dela alla beslut i skapandeprocessen?
 Helena och Ori vill utmana sig själva och pröva nya rörelsepraktiker genom att blanda in improvisation och hålla vissa delar öppna i den synbara koreografiska strukturen. Just detta överraskningsmoment, att handla och reagera oförberedd, är ett sätt att skapa det oväntade både i processen och i den färdiga föreställningen.

 ”Helena Franzén och Ori Flomin skildrar ingen kärleksrelation utan en rad möten där vänskap och samhörighet utvecklas – konstnärlig såväl som privat. Duetten ”Meeting you” är en suveränt lyhörd studie i vad kroppar kan förmedla; en ordlös kommunikation mellan två erfarna konstnärer med stark integritet.”   Anna Ångström, Svenska Dagbladet

Enkelt är det aldrig med relationer, och här är två dansare gamla nog att gestalta det rakt, fint, uppriktigt och vackert till Jukka Rintamäkis lätta musik.”   Margareta Sörensson, Scenbloggen/Expressen

 

  • Helena Franzén: Dansare och koreograf, utbildad vid Balettakademien i Stockholm och Danshögskolans koreografutbildning. Har varit verksam som koreograf och dansare i 20 år och koreograferat närmare 70 verk. Undervisar regelbundet i teknik och repertoar i Skandinavien och Europa. Har skapat verk för bl a GöteborgsOperans Balett, Skånes Dansteater, Regionteater Väst, Norrdans, Mobita Dansco i Tammerfors, DDT Company och Kungliga Operan i Köpenhamn. Mottog Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris 2011.
  • Ori Flomin: Israelisk koreograf och dansare bosatt i New york. Hans verk har visats i NYC på DTW, Movement Research på Judson Church, PS 122, DNA och i Österrike, Japan och Israel. Ori undervisar både flera kompanier och i skolor som t.ex. P.A.R.T.S (Bryssel), Sasha Waltz Company (Berlin), ImPulsTanz (Wien), The Place (London), DanceCentrum (Stockholm), SUNY Purchase (NY).
Ori har b.la. dansat med Stephen Petronio company, Neil Greenberg, Molissa Fenley, Maria Hassabi, Helena Franzén och Michael Clark.

 

PUBLIKSAMTAL EFTER FÖRESTÄLLNINGEN!

 

Koreografi och dans:   Helena Franzén och Ori Flomin
Musik:   Jukka Rintamäki

Speltid:  50 min
Biljettpriser:   Scenpass: 140 kr, ordinarie: 175 kr, student/Skådebanan: 150 kr, under 21 år 75 kr.
Erbjudande:   Gå på Meeting You och I Wish her Well (20 oktober), betala för en!

Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Meeting You3