Tisdag 14 februari, kl 19.00, Sagateatern
Medan klockan tickar (Riksteatern)

Vi vet numera mycket om hur det står till med vår jord, vårt klimat och hur vårt sätt att leva påverkar klimatet. Men hur gör vi för att få våra regeringar, och oss själva, att också fatta tillräckligt drastiska beslut utifrån den informationen? Vad tänker de som vet mest av alla om hotet mot jordens framtid – klimatforskarna?

Mängder av forskare över hela världen ägnar sina yrkesliv åt att kartlägga miljöhotet, försöka hitta strategier och förhållningssätt som kan styra utvecklingen åt ett mer konstruktivt håll. I den här föreställningen, som bygger på intervjuer med fyra etablerade klimatforskare, får vi ta del av forskarnas tankar, rädslor och förhoppningar. Hur är det att komma hem till sin familj på kvällen efter att ha ägnat en hel dag åt katastrofscenarios? Hur bör vi egentligen leva? Och vad är drivkraften bakom att just de blivit klimatforskare?

Forskarna har intervjuats av fyra dramatiker, vilket resulterat i en pjäs med utgångspunkt i intervjuerna.

Skådespelare:   Julia Dufvenius, Jennie Silfverhjelm, Krister Kern och David Lenneman gestaltar pjäsen i en iscensatt läsning.
Dramatiker:   Ninna Tersman, Anders Duus, Dougald Hine och Jesper Weithz.
Manus:   Gustav Tegby har sammanställt och bearbetat intervjuerna.

Den iscensatta läsningen är ett samarbete mellan Dramaten, Riksteatern och Östgötateatern. Det är en del av ett större projekt som sker tillsammans med Stockholm Enviroment Institute (SEI), Stockholms Universitet med stöd från VINNOVA.

Medan klocka tickar är en rumsteater med begränsning i publik. Tillgängliga platser är 60.

Speltid:   45 min + efterföljande samtal
Biljettpriser:   Alla biljetter 50 kr
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

Föreställningen ges även samma dag kl 14.15 på Sagateatern. Den är gratis, men kräver föranmälan, vilket görs genom ett mail till  klockantickar@riksteaternlinkoping.se.

 

Medan_klockan