Lördag 18 april, kl 16.45 (18.00), Cnema i Norrköping
Great Expectations (Lysande utsikter) – Teater på film (Bussresa)

Graham Maclarens uppsättning av Dickens romanklassiker Lysande utsikter (Great Expectations) är fylld av minnesvärda karaktärer: den vackra och kyliga Estella, den skrämmande straffången Magwich, den manipulerande Jaggers och den tragiska och mystiska Miss Havisham. Och så Pip, som ser tillbaka på sig själv som liten pojke. Trots att Lysande utsikter är Dickens mest populära roman, och den blivit både biofilm, TV-film och scenmusikal, har berättelsen aldrig tidigare satts upp i sin helhet på en teaterscen. Vare sig på West End eller på Broadway.

Romanen om Pip och hans liv publicerades för första gången 1861 som en följetong i tidningen “All the year around”. Den bearbetade teaterversionen är skriven av en av Skottlands ledande pjäsförfattare, Jo Clifford. Hon har arbetat inom teatern i över trettio år och har hunnit skriva 80 pjäser. Hennes verk har översatts till många olika språk och satts upp på scener världen över.

Föreställningen spelades in med tolv kameror på West Ends Vaudeville Theatre vid galapremiären. Den inspelade versionen som visas i Sverige innehåller röda mattan-bilder och exklusiva bilder från livet bakom kulisserna. Den inspelade föreställningen visas med svensk text.

I rollerna: Jack Ellis, Chris Ellison, Paula Wilcox, Paul Nivison, Grace Rowe
Regi: Graham Maclaren
Manus: Charles Dickens
Bearbetning: Jo Clifford
Inspelad: Vaudeville Theatre, London
Visas på: Cnema i Norrköping
Text: Svensk text

Speltid: 2 tim. 30 min. inkl. paus

Biljetter: Scenpass: 155 kr – erbjuds endast dig som är medlem i KARIL. Bussresan till Norrköping ingår.

BussKöp biljetter senast 16 april. Vi har 50 platser. Först till kvarn gäller. Biljetter kan köpas hos Skådebanan och via www.tickster.com senast 16/4. Bussen avgår från Fjärrbussterminalen kl. 16.45.

Möjlighet finns att förbeställa vin/öl och räksmörgås till priset 119 kr. Fika med bröd kan du också beställa. Ring 011-156305, Visualiseringscentrets Restaurang & Café C, för bokning och uppge KARIL så finns din beställning på bordet i pausen. Betalar gör du i Café C före föreställningen.