Tisdag 17 mars, 19.00, Sagateatern
Lucy – dansgruppen Arkeolog 8

I föreställningen följer du Lucy som är både bräcklig, stark och stolt. Hon är mer än vad du först tror: det som bubblar inuti får långsamt träda fram och luckrar upp vad som begränsar henne. Strama flätor och tunga kjolar sveper in oss i en fängslande föreställning med Arkeolog 8:s typiska uttryck: uppkäftig, urban dans med groove, skärpa och kraft. Lucy är en stark, effektfull dansföreställning som handlar om att ta plats, förväntningar och identitetsskapande.

Titeln Lucy var för oss först en koppling till den äldsta människan som dittills hittats. För oss ger titeln också funderingar kring hur en identifierar sig; som människa eller kvinna först? Vem formas en till som människa, som kvinna och som man i dagens samhälle?

Idén är att kunna erbjuda en föreställning för unga, unga vuxna och vuxen publik (från 13 år) med både vass tydlighet och vårt typiska formspråk. Det är spännande att utforska den maktobalans som finns mellan män och kvinnor, de olika förväntningarna som finns på dem och hur vi tar oss an dessa. Eftersom vi alla är kvinnor själva ligger det perspektivet närmast till hands och spännande blir att utforska hur våra upplevelser kan berätta och skapa igenkänning hos olika grupper. Vi har tidigare tagit oss an tema som är typsikt manligt kodade/genusskapande, som ishockey och (kanske) TV-spel. Det har gett oss utrymme att utforska den både kraftfulla och humoristiska estetiken och rörelsespråket som ofta missunnas kvinnor. I Lucy vrider vi en aning på angreppspunkten och utgår ifrån kvinnligt kopplade symboler  för att undersöka och skapa dans som kan berätta en historia giltig för både män, kvinnor och allt däremellan.

Koreografer/Dansare (utan inbördes ordning): Camilla Reppen,Camilla Walków, Clara Bankefors,Josefine Alfredsson, Tarika Wahlberg
Musik: Katedra Botaniki – Biosphere & Deathprod
Hubble – Actress (Signe remix)
B5 – Eddie Cayne
Hamra – Morten Breum

Speltid: 25 min.

Biljetter: Scenpass: 140 kr, ordinarie: 175 kr, student/Skådebanan: 150 kr, under 21 år 75 kr. Under 21 år – köp vårens båda dansföreställningar för 110 kr

Boka dina biljetter här:  www.tickster.com