Onsdag 19 april, kl 19.00, ung scen/öst, Blackboxen
Landet Inuti (Riksteatern)

Landet Inuti är platsen du för alltid kommer att sakna när du inte längre är där. En berättelse om festfyllda bygdegårdar, vidsträckta landskap och varma händer mot frostbitna skägg. Historier om människor som simmar mot strömmen där flödet av berättelser är som starkast. “Är det bara i staden jag kan bli hel? Måste jag flytta till stan för att få leva som jag vill? Alla flyttar ju – har jag ens ett val? Du ska få ett liv i storstan, säger de, här finns ingen framtid för en sån som du.”

Landet Inuti är en föreställning om mötet mellan den vi är och hade kunnat vara, om svensk landsbygd och queera erfarenheter i skuggan av storstadsnormen.

Under 2016 har det konstnärliga teamet för Landet Inuti träffat människor på en mängd orter i Sverige med syftet att ta del av människors egna historier om att lämna, att stanna och att återvända. Dessa berättelser och erfarenheter utgör grund för föreställningen.

2014 iscensatte delar av samma konstnärliga team (Joakim Rindå, Mattias Brunn, Victor Wigardt)Vårt förakt för svaghet” på Skärholmen Stockholms Stadsteater. Föreställningen turnerade till många orter i Sverige och fick ett varmt mottagande från både publik och press och valdes även som en av de bästa föreställningarna till Bibu, scenkonstbiennal för barn och unga. Mårten Andersson har setts i en mängd riksteaterföreställningar, regisserat och medverkade senast i föreställningen Dagbrott som turnerade hösten 2016.

Av:   Joakim Rindå, Mattias Brunn, Victor Wigardt, Mårten Andersson
Medverkande:   Mattias Brunn, Victor Wigardt och Mårten Andersson
Scenografi/kostym:   Charlotta Nylund
Regi:   Joakim Rindå
Foto:   Martin Brunn
Produktion:   Riksteatern i samarbete med Folkteatern i Gävleborg

Speltid:   1 tim  15 min (ingen paus)
Biljettpriser:   Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Landet inuti är en rumsteater med begränsning i publik. Tillgängliga platser är 120Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

Landet-Inuti-Foto-Martin-Brunn1 Landet-Inuti-Foto-Martin-Brunn-3 Landet-Inuti-Foto-Martin-Brunn-5 Landet-Inuti-Foto-Martin-Brunn-4

 

Landet_inuti