Kvinnor och skog – Fredag 2 sep, 19:00, Sagateater

Kvinnor och skog är en avskedsritual lika sorgsen som den är vacker.

Hagar Malin Hellkvist Sellén är koreografen vars verk kännetecknas av ett omfattande researcharbete och där varje rörelse, tanke och budskap är grundligt genomarbetad. Hon har under sina tjugo år som verksam koreograf synat såväl dansbandskulturen som lesbiska missionärer och flottning, den här gången ligger skogen under lupp och betraktas genom Hellkvist Selléns skarpsynta blick.

Kvinnor och skog är en samtidskoreografi och en omsorgsakt. Ett verk om förlust och mänsklig existens – ett requiem över förlorade naturskogar. I duett mellan två kvinnor, dansare och skogsälskare påminns vi om skogens alltmer akuta behov av räddning. Med skogens sista barr vilandes i handflatan och ett förstört ekosystem på vårt samvete tar verket med oss på en resa till vår inre skog, den enda plats som kanske ännu inte är avverkad.

PRESSCITAT

”Med sin stillsamt koncentrerade koreografi sätter Malin Hellkvist Sellén fokus på en av våra mest brännande samhällsfrågor. Det är en avskedsritual som är lika sorgsen som den är vacker.”- Anna Håkansson, Dagens nyheter

MEDVERKANDE

Idé/Research/Koreografi: Hagar Malin Hellkvist Sellén

Dansare: Pernille Holden och Marianne Kjærsund

Kostymdesign/maskdesign: Linda Gonçalves

Musik/ljuddesign: Cicely Irvine

Scenografi: Toni Tora Botwid (praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola)

Ljusdesign: Hannele Philipson

Dramaturg: Elin Hallberg

Producent: Minttu-Maria Jäävuori

Produktionsassistent: Mira Mutka

Längd: 70 min

Foto: Sofia Runarsdotter

Produktion: Hagar Malin Hellkvist Sellén och Turteatern

Kvinnor och skog produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholm stad och Konstnärsnämnden och samproduceras med Norrlandsoperan och Turteatern i samarbete med Skeppsholmsstudion.

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2022. Turnén sker helt med tåg pga klimatskäl.

Biljetter: Scenpass: 180 kr, ordinarie: 220 kr, student: 195 kr, under 21 år: 120 kr
Finns att köpa på tickster.com , hos Bengans skivbutik (åter efter semester 13 augusti) eller via mailen biljetter@riksteaternlinkoping.se