Tisdag 3 mars, 19.00, Sagateatern
Kalle Haglund … och den stora skogen – Riksteatern

I Kalle Haglunds värld samsas ett humoristiskt vemod med en analyserande filosofi. Genom att väva ihop vardagliga betraktelser med stora livsfrågor bjuder han in publiken till ett nytt kapitel i svensk humor.

Många män har stått på scenen inom humorgenren men få gör det med samma briljanta ödmjukhet som Kalle Haglund. Genom att ta sin berättelse bortom ironi och istället fördjupa bilden av det samhälle vi lever i väcker Kalle och hans texter de små detaljerna till liv.

Kalle Haglund är en mix av komik, poesi, musik och författarkonst. Med till synes enkla medel lyckas han skaka om en hel teatersalong. Han utgår ifrån sig själv och sin egen livssituation och väcker många igenkännande skratt. Med stor scennärvaro fördjupar han bilden av mannen, pappan, artisten, medborgaren och förvandlar dem till samtidspolitiska humorpärlor. I sin beskrivning över hur han drabbas av den peruanska insikten lyckas han med hjälp av Sagan om Ringen fånga ett stycke livsfilosofi i en enda mening.

Någon scenografi behövs inte. Kalle Haglund står ensam på en avskalad scen och fyller rummet med sitt sätt att se på livet. Resultatet är en befriande poetisk humorföreställning såväl som en insikt i berättelsekonstens betydelse för svensk komik.

Kalle Haglund har vunnit SM i Poetry Slam och kom trea i VM. På Riksteatern har han gjort föreställningar som Vem har lurat alla barnen? med Laleh och Lätt autistiska särintressen med musikern Markus Jägerstedt. Kalle Haglund har skrivit boken Mellanstadier, manus till filmen Lycka till och ta hand om varandra och just nu arbetar han med att skapa en illustrerad barnbok för vuxna, Den peruanska insikten.

”Kalle Haglund är lätt att älska.” … ”Han är ett slags geni.” … en lära om hur man med ytterst små och vardagliga medel fångar en storartad, närmast metafysisk humor.” SvD

 

Medverkande/dramatiker/upphovsman: Kalle Haglund
Konstnärligt yttre öga: Mattias Lech
Producent: Riksteatern

Speltid: 55 min.

Biljetter: Scenpass: 160 kr, ordinarie: 200 kr, student/Skådebanan: 175 kr, under 21 år 100 kr

Boka dina biljetter här:  www.tickster.com