Tisdag 25 oktober, kl 19.00, Sagateatern
Juck (Juck)

JUCK är en rörelse, JUCK är aktivism, JUCK är makt, JUCK är inte oops I did it again, JUCK är dans. JUCK är.

Iklädda prydlig skoluniform juckar fyra dansare med stenhård blick. Det handlar om friheten att uttrycka sig, om sexualitet, att ha kul och att vidga perspektivet på femininitet. Bakom de propra skoluniformerna finns det plats för sexualitet, aggressivitet, ömhet och kreativitet. Genom dans, ljus och ljud förmedlas berättelser om vad kvinnlighet är och vad det kan vara. I mötet med JUCK läggs stort fokus på relationen med publiken.

Kollektivet JUCK grundades redan 2011, och har framträtt i olika former. De har gjort bejublade framträdanden över hela Sverige och samarbetetat med blan annat Silvana Imam, Cleo och Beatrice Eli. 2013 skapade de filmen JUCK som har visats på festivaler världen över.

JUCK valdes till Bibu 2016 med följande motviering: 

“Med något så enkelt som en höftrörelse kräver JUCK sin plats och publikens uppmärksamhet. Rörelsen utvecklas i olika former och intensitet och blir en manifestation för kvinnlig sexualitet och frigörelse från den manliga blicken. I en resa mellan aggressivitet, lek och stolthet river JUCK, i sin prydliga skoluniform, upp ideal och bilder om hur tjejer förväntas vara. Det är oundvikligt, påträngande, stundtals obekvämt men allra mest förlösande att se de fem dansarna erövra scenen med en sådan självklarhet.”

 

Medverkande:   Geni Lou, Madeleine Ngoma, Feyona Naluzzi  och Hanna Jansson Fröberg
Musik/Ljud:   Eric Sjögren
Foto:   Linus Enlund
Arrangör:   Karil i samarbete med Region Östergötland.

Speltid:   50 min (utan paus)
Biljettpriser:   Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.

Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 


Juck_SV