Skådespelarikonerna Lotta Tejle och Ann Petrén möts i en combat deluxe i sitt glittriga skräckkabinett till hus. I ett bombastiskt fyrverkeri av stora känslor och inre skörhet vrider och vänder pjäsens systrar på frågan: Vems fel är det att mitt liv gick åt helvete? Regissören och dramatikern Emanuelle Davin undersöker skuld, skräck och förlåtelse i en psykologisk thriller.

Skådespelarsystrarna Alice och Vivianne var hyllade stora stjärnor, riktiga divor när det begav sig. Idag är de bortglömda och sitter isolerade tillsammans i sitt stora hus och ältar minnen och oförrätter, om och om igen, i en ständig maktkamp där ingen av dem kan vinna.

Det finns ett minne som ingen av dem vill ta i, nämligen den händelse som slog deras liv i spillror, men till sist kommer även det i dagen och ingenting är sig längre likt. 

In memoriam är en helt nyskriven pjäs med skådespelarna Ann Petrén och Lotta Tejle. Regissören Emanuelle Davin låter de två systrarna i texten göra upp i en vildsint och kaotisk komedi där de undersöker frågor som femininitet i olika åldrar och varför är det så svårt att vara människa?

Lotta Tejle ingår i Dramatens fasta ensemble och har medverkat i flera filmer och serier, bland annat EnkelstötenSommaren 85Smala Sussie och 30 grader i februari. Ann Petrén har, utöver en mängd roller på Stadsteatern och Unga Klara, medverkat i ett flertal film- och tv-produktioner som MasjävlarHappy End och Bonusfamiljen.

Regissören och dramatikern Emanuelle Davin gick ut Teaterhögskolan i Göteborg 2017 och har bland annat gjort föreställningen Gudarna på Teater Reflex. Scenografin görs av Annika Nieminen Bromberg.

Föreställningen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern.

Medverkande
Lotta Tejle
Ann Petrén

Konstnärligt team
Av: Emanuelle Davin
Regi: Anna Novovic
Dramaturg: Magnus Lindman och Edward Blom
Scenografi och kostym: Annika Nieminen Bromberg
Ljusdesign: Sofia Linde och Hannele Philipsson
Ljuddesign: Magnus Ericsson
Maskdesign: Linda Sandberg

Riksteatern i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern

Tisdag 29 mars kl 19.00 på Sagateatern.

Biljetter: Scenpass: 180 kr, ordinarie: 220 kr, student: 195 kr, under 21 år: 120 kr
Finns att köpa på tickster.com eller via mailen biljetter@riksteaternlinkoping.se