Onsdag 21 mars, kl 19,00, Sagateatern
Ichos / Dansnät Sverige

Ichos- av och med Virpi Phakinen är ett solo och en duett och scenen delas med med dansare Pontus Sundset och den världsberömda slagverkaren Mika Takehara, känd för sin fantastiska musikalitet och danslika framträdanden. Ikoniska Vispi Phakinen har turnerat till över 45 länder och hennes unika dans har fascinerat publik världen över. Hennes konstnärskap präglas av forntida asiatisk estetik förenad med samtida dans. Tillsammans skapar de ett samspel som vibrerar av toner, rörelser och rytmer vilka bildar ett konstverk som inrymmer en hel värld. En dansföreställning som är både säregen och mystisk. Med ICHOS kommer slagverk och dans öppna portarna till en ny klangfull värld som lyfter tankens akustik. Två virtuoser ger en meditativ afton, som kan bära långt, sända ut och andas över vardagens brus. Ichos är en Dansnät Sverige föreställning.

“I går såg jag Virpi Pahkinen gestalta människans kamp med magiska rörelser. Hennes lillfinger säger lika mycket som en hel roman.”   Theodor Kallifatides, författare

 

Koreograf:   Virpi Pahkinen
På scen:   Virpi Pahkinen and Pontus Sundset
Ljusdesign:   Tobias Hallgren – Lumination of Sweden
Musik och komposition:   Mika Takehara
Kostym:   Emelie Janrell
Produktion, PR och kommunikation:   Emelie Bergbohm, Ellika Lindström, Annie Kay Dahlström –Bohm Bohm Room
Produktion:   Dansnät Sverige 

Speltid:  1 tim 0 min 

Biljettpriser:    Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Ichos3

 

Botrygg   Botrygg stöttar kulturen i Linköping – bjuder sina hyresgäster på fyra biljetter till vårens KARIL-föreställningar!