Tisdag 14 mars,  kl 19.00, Sagateatern (dans)
Hyperfruit  (Dansnät Sverige)

När blir internet ett nödvändig ont istället för ett fantastiskt verktyg? I Hyperfruit har koreografen Ludvig Daae och filmaren Joanna Nordahl omvandlat en kärlekskommunikation på nätet till en annorlunda och spännande dansföreställning.

Många av oss reser mycket i jobbet och tack vare nätet kan vi kommunicera med våra partners. Men i den digitala världen kan det vara svårt att leva upp till kärleksrelationens alla krav.

Med Hyperfruit undersöker koreografen Ludvig Daae och filmskaparen Joanna Nordahl hur deras kommunikation på nätet kan omvandlas till en struktur för en dansföreställning. Vad händer när vårt sätt att ge och ta information på nätet förvandlas till en berättelse?

I föreställningen forskar de i skillnaderna mellan fysisk och digital kommunikation. Vi ser Ludvig och Joanna live på scen, live på film och inspelade på film. Dessa olika versioner kommunicerar med varandra och med publiken. Hindren för nära och verklig kommunikation påverkar deras egen relation, men också relationen med publiken. I den digitala världen kan kommunikationen tyckas ”live”, men den filtreras dock alltid genom ett tekniskt verktyg.

Joanna Nordahl är frilansande filmskapare och har bland annat gjort musikvideos till Silvana Imam och Syket. Hon har en bakgrund inom dans- och scenkonst. Ludvig Daae är frilansande dansare och koreograf. Han har ett stort intresse av populärkultur och väljer att skapa sina verk utifrån en teoretisk plattform.

PUBLIKSAMTAL EFTER FÖRESTÄLLNINGEN!

Koncept, regi, koreografi och framförande:   Ludvig Daae och Joanna Nordahl
Producent:   Sara Bergsmark
Kostymdesign:   Tove Berglund
Kompositör:   William Rickman
Ljusdesign:   Chrisander Brun
3d-animation/VFX:   Petter Bergmar, Good Motion
Presenteras genom   Dansnät Sverige

Speltid:  1 tim 15 min
Biljettpriser:   Scenpass: 140 kr, ordinarie: 175 kr, student/Skådebanan: 150 kr, under 21 år 75 kr.
Erbjudande:   Gå på Hyperfruit och Kaboom (11 maj), betala för en!

Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Hyperfruit2