Hur ska det gå? – Onsdag 31 aug, 19:00, Sagateatern

Med sitt livfulla dramatiserande av berättelser och kåserier bjuder Maria Arnadottir in till en fängslande och fascinerande värld, där hon skickligt väver ihop teater och berättarkonst.

När Maria står ensam på scenen, utan scenografi eller tekniska hjälpmedel, så blir det alltid ett genuint, innerligt och personligt möte med publiken.

Föreställningen består av olika berättelser, nya och gamla, komiska och vemodiga, sanna och påhittade. Somliga lockar till skratt, andra berör på djupet och även andra berättas helt enkelt för att de är goda historier.

Där finns bland annat en dramatisk berättelse om en kvinna i övre medelåldern som en vacker dag bestämmer sig för att följa sin intuition.

En poetisk berättelse handlar om Stjärnmakaren, han som skapar stjärnorna och släpper dem fria.

En högaktuell fabel är inspirerad av metoo och handlar om en liten hares kamp mot ett lejon.

I föreställningen ingår naturligtvis också en mustig berättelse från Marias hemtrakter på norra Island. Där finns även en ohygglig och någorlunda sann historia om Ingegärd Elvira Ögonfröjd, en elak styvmoder i Ödeshög, samt en underfundig skröna om en dansk jägare i Skåne.

Maria har utvecklat en nyskapande form för Berättarteater och hittat sitt eget personliga uttryck i den sceniska gestaltningen. Maria gör varje berättelse till sin egen och invävt i historierna hittar ni hennes tankar på olika små underverk i våra vardagliga liv, samt en hel del funderingar på universum, politiken, jämställdheten, rasismen och mycket annat.

Maria Arnadottir är skådespelare, regissör och berättare, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Hon är född och uppvuxen på norra Island, men har bott i Sverige hela sitt vuxna liv och står därför med ena foten på den isländska lavan och den andra i den skånska myllan. Hon har arbetat på bl.a. Malmö Stadsteater, Nya Skånska Teatern, Moomsteatern, Örebro Länsteater och Västanå teater.

De senaste åren har Maria drivit sin egen teaterproduktion. Hon har skrivit, spelat och producerat fyra olika helaftonsföreställningar. Hon har turnerat land och rike runt med dessa föreställningar och även varit på gästspel i Danmark, Norge och Finland. Föreställningarna har spelats drygt 160 gånger sammanlagt.

Medverkande: Maria Arnadottir

Produktion: Maria Arnadottir

Speltid: ca 90 min, inkl paus

Biljetter: Föreställningen är gratis för medlemmar i Riksteatern Linköping. Endast Scenpass behövs som biljett.

Övriga 160 kr. Priset inkluderar Scenpass och ett års medlemskap i Riksteatern Linköping.
Finns att köpa på tickster.com , hos Bengans skivbutik (åter efter semester 13 augusti) eller via mailen biljetter@riksteaternlinkoping.se