Onsdag 25 feb, 19.00, Sagateatern
Hold – Erik Linghede

Ett finstämt uttryck möter rå kraft i duetten HOLD. Med rötterna i hiphopens estetik utforskar den det mänskliga behovet av att skapa sammanhang och längtan efter närhet och intimitet. Tillsammans med dansarna Anton Borgström och Robin Sundberg, vrider och vänder regissören och koreografen Erik Linghede på olika dansuttryck. De väver samman stilar som popping, tutting och waving i ett sökande efter outnyttjad rörelsepotential.

Under arbetets gång har dansarna utgått ifrån olika känslouttryck och relationer i olika stadier. De har också undersökt historiska händelser då mänskligheten upplevt sig vara på rätt spår men behövt omvärdera sin övertygelse. Med en grund i hiphopens improvisatoriska kärna och ett stort fokus på sensibilitet och kommunikation utforskar HOLD ett uttryck och språk bortom normer och klichéer.

”Hold” blir ett vackert koncentrerat kammarspel om att hålla fast och släppa, att höra intimt ihop och vara sin egen. Erik Linghede ska man hålla ögonen på. (Anna Ångström, SvD)

 

Regi/Koreografi: Erik Linghede
Koreografiassistent: Emelie Enlund
Producent: Lovisa Thurfjell
Dansare: Anton Borgström och Robin Sundberg
Scenografi: Lisa Berkert Wallard
Kostym: Decida
Musik: Markus B. Almqvist m gäster
Ljus: Mira Svanberg
Hemsida: holdtheperformance.tumblr.com

 

Speltid: 45 min.

Biljetter: Scenpass: 140 kr, ordinarie: 175 kr, student/Skådebanan: 150 kr, under 21 år 75 kr. Under 21 år – köp vårens båda dansföreställningar för 110 kr.

Boka dina biljetter här:  www.tickster.com