Torsdag 28 april,  kl 19.00, Dansens hus (dans)
Hans & Greta (Folke Dansteater och Crusellkvintetten)

Folke Dansteater möter Crusellkvintetten i en helt ny och spännande tolkning av den klassiska sagan om Hans och Greta av bröderna Grimm.

I vår version får ni möta den utsatta mamman med sina två barn som gör allt för att överleva i samhällets utkant i en stad präglad av överkonsumtion och kaos. I ett försök att ge sina barn ett bättre liv, lämnar hon bort barnen. Hans och Greta försöker hitta vägen hem men går istället vilse och hamnar i klorna på den fåfänga och rika häxan.

Ta del av en fängslande berättelse där levande klassisk musik och balett flätas samman till en föreställning där mod, kärlek och gemenskap övervinner allt!

 

Folke Dansteater är ett nystartat danskompani med bas i Linköping, Östergötland. Vår vision är att utveckla plattformen för den klassiska dansens uttryck. Vi skapar föreställningar för barn och unga och tar den professionella baletten från de stora scenerna och gör den tillgänglig för alla.

Dansarna är:
Maria Wulcan – Mamman/Häxan
Gustav Udd – Hans
Matilda Larsson – Greta

Crusellkvintetten är en av Sveriges få professionella blåsarkvintetter. De delar sin arbetstid på länsmusiken, Östgötamusiken mellan Crusellkvintetten och orkestern Östgöta Blåsarsymfoniker. Kvintetten spelar kammarmusik, konserter för barn och unga samt för mogen publik framför allt i Östergötland där de är verksamma.

Musikerna är:

Nina Sognell – tvärflöjt
Bela Tarrodi – oboe
Dan Larsson – klarinett
Andreas From – fagott
Katarina Andersson – valthorn

 

Speltid:  30 min
Biljettpriser:   50 kr 
Biljetter finns att köpa vid föreställningen! 

 

HansoGreta