Torsdag 3 november,  kl 19,00, Crusellhallen, Konsert & Kongress
Hallå! Popmusik, kickar å kläder – Magnus Uggla (Riksteatern)

Magnus Ugglas monolog Hallå! Popmusik, kickar å kläder fick ett fantastiskt mottagande av både publik och press vid premiären den 21 oktober förra året och har spelats för utsålda hus i Stockholm sedan dess. Det mycket stora publiktrycket möts nu med både nya teatrar och en förlängning av spelperioden, och i höst ser vi alltså Magnus Uggla med musiker på turné med Riksteatern – och Linköping är en av de enbart sex städer som får föreställningen.!

Den självbiografiska monologen, signerad Martin Luuk, kretsar främst kring hur karriären startade och fram till epokgörande skivan ”Om Bobo Viking” men gör även nedslag i andra delar av hans karriär och liv fram till idag. Berättelser från barndomen, hur popmusiken invaderade honom, drömmarna och genombrottsåren på 70-talet varvas med låtarna från samma period.

– Jag ville se en intimare Magnus. Se honom nära. Utan masker, utan solglasögon, berättandes sin historia utan distans. Jag ville höra honom sjunga de gamla sångerna, avskalat enkelt. Magnus har gett mig allt detta, säger författaren Martin Luuk angående Hallå! Popmusik, kickar å kläder.

I pressen har monologen hyllats unisont av en enad kritikerkår. DN utsåg den till “årets show“, SR P1 Kulturnytt var “betagen av detta bedårande barn av sin tid“, Aftonbladet ansåg att Magnus Uggla var “lysande som sig själv” och Svenska Dagbladet sa att det inte kunde bli mycket bättre.

Föreställningen är regisserad av Sunil Munshi, senast aktuell som regissör och scenograf för succéföreställningen Diktatorsfruar av Theresia Walser på Uppsala Stadsteater.

Medverkande:   Magnus Uggla med tre musiker.
Manus:   Martin Luuk
Regi:   Sunil Munshi
Scenografi/scenbild:   Sunil Munshi
Ljusdesign:   Tobias Hallgren
Kostym:   Dennis Bröchner
Ljuddesign:   Jan Apelholm
Produktion:   Riksteatern
Foto:   Ellinor Koda
Arrangemang: Karil i samarbete med Arenabolaget i Linköping,  på uppdrag av Kultur- och fritidsnämnden.

Speltid:   1 tim  40 min
Biljettpriser:   Scenpass 395 kr, ordinarie 495 kr, studerande och personer under 19 år 345 kr.

Scenpassbiljetter köper du över disk på Konsert & Kongress eller Turistbyrån (Linköping). Ordinarie biljetter köper du på Ticketmaster.se.

 

Print

Uggla2