Onsdag 17 februari, kl 19.00, Fontänen/Vagnhallen
Grismanifestet – Scenkonstgruppen

I efterföljden av Run for Your Life arrangerar Naturskyddsföreningen i Linköping föreställningen Grismanifestet, som har kommit till mot bakgrund av den pågående omvandlingen av vår världsbild och vetskapen om att hela vårt sätt att leva gått i baklås. Och att det nu krävs ett nytt sätt att se på människan och verkligheten. Pjäsen berör de händelser som har lett fram till den alltmer hotandeklimatkatastrofen och har tagit fabeln till hjälp för att skildra utvecklingen och det lidande som följer i spåren.

Grismanifestet handlar inte bara om klimathot, utan även om hur ondska, kallsinne, ignorans, begär och kortsiktighet förstör alla utsikter till en hållbar utveckling av planeten. Samtidigt som pjäsen gestaltar cynism och girighet, frosseri och övermod så skildrar den också människans kärlek, livsvilja och den förmåga hon äger att ändra händelseutvecklingen och resa sig mot de krafter som hotar henne.

Berättelsen handlar om en kvinna som – i likhet med allt fler människor i dag – inte står ut med att passivt titta på medan mänskligheten som kollektiv gör sitt bästa för att förstöra klimatet och förorena natur och miljö. I föreställningen kommer hon på hur hon ska vända sitt missmod till en konstruktiv kraft.

I varje föreställning ingår ett publiksamtal där representanterfrån en miljöorganisation och inbjudna gäster diskuterar de frågor monologen väcker.

Skådespelare:   Nadja Franke
Scenografi:   Lars Jansson
Manus och regi:   Patrik Franke
Illustration:   Robert van Bolderic
Produktion:   Scenkonstgruppen
Arrangör:   Naturskyddsföreningen i Linköping och Karil

Speltid:   1 tim 30 min(inkl. eftersamtal)
Biljettpris:   50 kr
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

uuuHuvudlogotyp
Grismanifestet