18 september Sagateatern

 kl 17.30  Medlemsmöte,  kl 19.00 Föreställningen

Östgötateatern  –  Gertude Stein Gertrude Stein Gertrude Stein

Gertude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein är föreställningen som avslutar höstens medlemsmöte, som börjar kl 17.30. Martin Perman presenterar traditionsenligt säsongens utbud, man kan förbeställa biljetter och vi bjuder på fika i pausen innan Östgatateaterns Kyri Sjöman äntrar scenen  kl 19.

Av: Marty Martin

Skådespelare: Kyri Sjöman

Gertrude Stein sprängde gränser i sin strävan att leva sitt eget liv och att skapa nytt. Konsten, det vackra, ytan, formen. Gertrude Stein var ett geni, en kvinnlig titan. ”En ros är en ros är en ros” var hennes försök att skriva kubistiskt och uttrycket ”den förlorade generationen” myntades av henne. Vi möter henne mitt bland hennes konst och hennes minnen. Minnen av de stora hon mött, Picasso, Hemingway och Apollinaire – men också av den älskade brodern Leo, som brutit med henne. Marty Martins pjäs Gertrude Stein Gertrude Stein Gertrude Stein hade svensk premiär på Norrköpings konstmuseum 1983 med Maud Hyttenberg i rollen.

“Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein är en pjäs som överraskar och underhåller, och en pjäs som målar fram så mycket mer än vad som visas på den faktiska scenen. Kyri Sjöman imponerar ännu en gång, och ger mersmak på karaktären Gertrude Stein: författaren som envisades med att skriva kubistiskt – utan frågetecken och kommatecken. Helheten skulle ge verkan, och det gör den även här. Två timmar far förbi, och publiken vill bara inte sluta applådera.” (kultursidan.nu)

 

Speltid: 2 tim 30 min – inkl. paus

Teaterbiljetten är scenpasset och är du inte tidigare medlem i KARIL blir du det för 120 kr och får då ett Scenpass. Föreställningen kostar därmed 120 kr, samtidigt som du kan tillgodogöra dig de förmåner Scenpasset ger. Bokar du din biljett via www.tickster.com säger du bara till vid föreställningen, så ordnar vi scenpasset!

Produktion: Östgötateatern

 

gertrude3  gertrude2     gertrude1

Foto: Östgötateatern

Arrangemanget genomförs med stöd av Kultur och fritidsnämnden i Linköpings kommun