Onsdag 10 mars,  kl 19,00, Sagateatern
Flyktpotatis – Emil Jensen / Riksteatern

Upplev Emil Jensen – en av våra mest unika och angelägna röster! Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han duckar aldrig för svåra ämnen, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter. Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

– Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, flyktbeteenden, nostalgi, dagdrömmeri, flykt till och från ohållbara relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykter, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, berättar Emil Jensen om arbetet med föreställningen.

Hans sommarprat i Sveriges Radio 2016 är ett av årets mest bejublade program. Här är några av alla fantastiska omdömen;

 “Däremellan dunkar känslorna nästan genom bröstkorgen. Emil Jensen släpper sin poetiska persona och går rakt på sak, ger en kärleksförklaring till sin bortgångna storasyster Anna. Varje stavelse bränner till bakom ögonlocken.”– Patrik Lundberg, Aftonbladet, i sin recension med rubriken “Vackrare än så här blir det kanske inte“.

“Det är en perfekt balanserad berättelse, en blandning av komik, tragik, kärlek och samhällskritik.”– Fanny Wijk, GP i sin recension med rubriken “En perfekt balanserad Emil Jensen“.

Emil Jensens liveframträdanden har ofta beskrivits som just sommarprat på scen – där han varvar sin musik med personliga mellansnack, allvar och humor, lyrik och satir.

Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser för sin Cykelturné, och även en nominering till Martin Luther King-priset och just nu är han Artist in Residence på Vara konserthus.

Manus/komposition:   Emil Jensen
Mellansnack, sång och gitarr:   Emil Jensen
Violin:   Hanna Ekström
Cello :   Anna Dager
Trummor och slagverk:   Fredrik Myhr
Ljusdesign:   Oscar Cresso
Konstnärligt öga:   Mattias Brunn
Foto:   Klara G
Produktion:  Riksteatern

Speltid:  2 tim 5 min  (inkl 20 min paus)

Biljettpriser:    Scenpass 200 kr, ordinarie 250 kr, student/Skådebanan 220 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Emil_Jensen Flyktpotatis_FB_feed