Torsdag 4 maj, 19.00, Norrköping (gratisbuss avgår kl 17.45 från Resecentrum i Linköping)
Bra Människor  –  Riksteatern i samarbete med Östgötateatern

Sverigepremiär för rapp amerikansk succékomedi

Ensamstående mamman Margie Walsh får sparken från sitt jobb i en lågprisbutik eftersom hon så ofta kommer för sent. Att det beror på att hon tar hand om sin dotter, som har en utvecklingsstörning, har hennes chef ingen förståelse för. Hennes desperata jakt efter ett nytt jobb leder henne till ungdomskärleken Mike som hon inte har träffat på 20 år. Han har lyckats bryta sig loss från förorten och är i dag en framgångsrik läkare.

Mike har inget jobb att erbjuda men bjuder henne ändå, om än motvilligt, på sin födelsedagsfest så att hon kan nätverka bland hans vänner. När han kvällen innan festen ringer för att säga att den är inställd blir Margie misstänksam. Övertygad om att han ljuger bestämmer hon sig för att gå på festen ändå för att ställa honom till svars.

Bra människor (Good People) är succékomedin skriven av den Pulitzer-belönade författaren David Lindsay-Abaire och den har spelats i flera stora städer i USA och England sedan premiären i New York 2011. I huvudrollen möter vi Ing-Marie Carlsson, känd från bl.a. Änglagård och Tre Kronor.

Detta är Carl Johan Karlsons tredje uppsättning på Riksteatern i rollen som husregissör. Hans tidigare föreställningar för Riksteatern, Katt på hett plåttak och Skimrande vatten, har fått ett väldigt fint mottagande av både publik och press.

Medverkande:   Ing-Marie Karlsson, Stina von Sydow, Ashkan Ghods, Anna Sise, Per Burell, Lena B Eriksson
Manus:   David Lindsay-Abaire
Regi:   Carl Johan Karlson
Scenograf:   Johanna Mårtensson
Kostym:   Matilda Hyttsten
Ljussättare:   Johan Sundén
Ljuddesign:   Erik Sjögren
Översättare:   Stefan Lindberg
Produktion:   Riksteatern i samarbete med Östgötateatern

Speltid:   2 tim. 0 min  (inkl. 20 min paus)

 o

Buss   Bussresa till Norrköping:

Köp biljett senast 12 april för gratisbuss till Stora Teatern i Norrköping. Vi har 50 platser. Först till kvarn gäller. Biljetter kan köpas hos Skådebanan eller via www.tickster.comScenpasspriset är 200 kr (ordinarie pris: 260 kr)

Bussen avgår från Fjärrbussterminalen klockan 17.45. På stora Teatern i Norrköping finns Café Gycklaren så möjlighet finns att förbeställa exempelvis vin/öl och räksmörgås till pausenRing 011-21 85 66 eller mejla cafegycklaren@gmail.com för att beställa och boka bord. Telefonbokningen är öppen onsdag till fredag kl.10.00-12.00.

 

Bra-manniskor-Foto-Markus-Garder3X Bra-manniskor-Foto-Markus-Garder11x  Bra-manniskor-Foto-Markus-GarderXX Bra-manniskor-Foto-Markus-Garder10x