Tisdag 10 oktober,  kl 19,00, Sagateatern  INSTÄLLT
Måndag 30 oktober,  kl 19,00, Sagateatern  NYTT DATUM
20 november / Jupither Josephsson Theatre Company

 

Vi tvingas tyvärr ställa in och flytta även denna föreställning. Orsaken ligger i Dramatens repertoarläggning och föreställningen flyttas till den 30 oktober. Som kompensation föreslår Dramaten att vi  under våren 2018 och utan kostnad får ett nytt evenemang Vi får se vad som dyker upp, men oavsett vad är det förstås gratis inträde för dem som köpt eller köper biljett till föreställningen 20 november.

Ticksterköpare och köpare vid medlemsmötet får ett mail om möjligheten till återköp av biljetter och Skådebaneköpare kan gå till Skådebanan så löser sig ev återbetalning. 

 

Sebastian är 18 år och vilse. Han passar ingenstans. År av utfrysning och mobbning har gjort honom isolerad. Hans plats på jorden, i samhället, i skolan blir allt mer otydlig och med osäkerheten följer en frustration som pulserar snabbare och hårdare för var dag. Något måste göras.

Mina handlingar
är helt enkelt resultatet
av er värld
En värld som inte ville låta mig
vara den jag är
Ni skrattade ut mig

20 november är på samma gång ett porträtt av en ensam pojke som försöker återskapa sitt värde, som det är en inblick i oss alla – människans behov att känna mening och höra till.

Pjäsen kom till i ett samarbete mellan Lars Norén och den tyska skådespelaren Anne Tismer i en tid då Tyskland läkte såren efter en skolmassaker då flera skadades och en dog. Den unge förövaren Sebastian la ut personligt och känslomässigt material på nätet innan han genomförde sin attack den 20 november 2006.

Kan jag inte leva med mening
ska jag i alla fall
dö med mening

Med Sebastians egna texter som grund skrev Lars Norén pjäsen som hade urpremiär 2007.  Efter det har den spelats om och om igen i flera olika uppsättningar i många olika länder, bl a Tyskland, Frankrike, Mexiko, Grekland, Spanien, Portugal, Kanada och nu Sverige, i regi av Sofia Jupither. Världspremiären var på den prestigefyllda teaterfestivalen Festival d’ Avignon i juli 2016.

 

”En iscensättning som drabbar alla, oavsett ålder”   Lars Ring, SvD

”Sofia Jupithers uppsättning av ”20 november”, med David Fukamachi Regnfors rolltolkning, är själv­lysande och, i sin återhållna form, ett synliggörande av en fruktansvärd verklighet vi oftast vägrar att se”    Pia Huss, DN

 

Regi:   Sofia Jupither
Medverkande:   David Fukamachi Regnfors
Scenografi och kostym:   Erlend Birkeland
Ljus:   Ellen Ruge
Assisterande ljusdesigner:   Robert Hvenström
Producent:   Ulrika Josephsson
I föreställningen ingår musik from ”Wir Sind Wir” av Paus van Dyk och Peter Heppner från albument ”My Heart of Stone”

Produktion:   Jupither Josephsson Theatre Company i samarbete med Dramaten och Uppsala Stadsteater.
Produktionen genomförs med stöd av Stockholms Stad.

Speltid:  1 tim 0 min  (ingen paus)

Biljettpriser:    Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

20_november