Tisdag 5 feb, 17.30, Sagateatern
Årsmöte kl 17.30, Rhythmania, kl 19.00 / Riksteatern

Tisdagen den 5 februari kl 17.30 går KARIL:s ÅRSMÖTE av stapeln på Sagateatern. Medlemmar har fått kallelse och ska anmäla sig senast söndag 3 februari (på e-post till medlemsmote@riksteaternlinkoping.se eller per telefon till Skådebanan, 013-12 88 73).

Vi börjar med intressanta årsmötesförhandlingar, där bokslutet kanske godkänns, den avgående styrelsen beviljas ansvarsfrihet och en ny styrelse väljs . . . kanske sker det oväntade förändringar, efter årsmötets protester. Därefter fortsätter vi med Ulrikas presentation av vårens föreställningar och ett lite bjudkaffe i foajén.Då kan man köpa biljetter till vårens föreställningar, antingen direkt över disk eller genom att fylla i förbeställningsformuläret – för att sedan betala till Karils bankgiro och få biljetterna levererade till Sagateatern vid senare tillfälle.

Rhythmania
Rhythmania är en föreställning hämtad ur en personlig och koreografisk resa i folkdansen. Utifrån den folkliga musiken och dansens förhållande till puls, rytm och groove rör sig Rhythmania i spänningsfältet mellan det som förenar och splittrar, mellan kollektiv och individ, mellan våra inre demoner och djupaste passioner. Det handlar om livet men också om konstnärliga risktaganden där dansen och musiken driver på och utmanar varandra, hela tiden på gränsen att tappa balansen.

Kvällen inleds som en guidad tur in i folkdansen tillsammans med föreställningens koreograf och dansare Anna Öberg och riksspelmannen Anders Löfberg. Med lekfullhet och generositet bjuder de in publiken att titta på, delta i och samtala om dans. Därefter tar själva föreställningen vid. Puls. Rytm. Groove!

Anna Öberg, uppvuxen i Hudiksvall, har sedan sin examen från Dans och Cirkushögskolan (DOCH) år 2006 bidragit till ett helt nytt sätt att se på vad folkdans är och kan vara. Hon har rönt stor uppmärksamhet för sitt nyskapande koreografiska arbete, både inom och utom genren samt för hur hon utvecklat folkdansen konstnärligt både i Sverige och utomlands. Nyligen tog hon emot pris för ”Årets Dans” på Folk- & Världsmusikgalan i Helsingborg.

Anders Löfberg spelar cello och fiol och är uppväxt i den småländska folkmusikmiljön. Som riksspelman med examen från Kungliga Musikhögskolan har han en mängd musikaliska samarbeten i bagaget och återfinns bland annat i trion Nordic och norska gruppen Majorstuen. Anders har arbetat i flera sceniska folkdansföreställningar och är tack vare sin lyhördhet, kreativitet och mångsidighet en djupt uppskattad dansmusiker.

Medverkande:  koreograf och dansare Anna Öberg och riksspelmannen Anders Löfberg
Foto:  José Figueroa
Produktion:  Riksteatern

Speltid:   1 tim 30 min (inkl 20 min paus).

Biljettpriser:   Föreställningen är en bjudföreställning till Karils medlemmar. Icke-medlem som vill se föreställningen betalar 150 kr/80/50 kr och blir på så sätt medlem (ordinarie/familjemedlem/<26år).  Detta  kan göras på Skådebanan eller på Sagateatern i samband med föreställningen. Man kan även köpa biljetter på www.tickster.com och i så fall får man medlemskap och scenpass i efterhand, genom  att kontakta Skådebanan eller i samband med föreställningen.

 

Rhythmanian

 

Botrygg   Botrygg stöttar kulturen i Linköping – bjuder sina hyresgäster på fyra biljetter till vårens KARIL-föreställningar!