Tisdag  4 december,  kl 19,00, Sagateatern
Drone / Riksteatern (Dans)

Koreografen Erik Linghede fortsätter sitt experimentella utforskande av koreografi där dans möter tankar om ny teknologi.  I Drone jobbar han med vad han kallar människans koreografi. Vad är det som styr våra tankar och känslor? Vad är det som skapar fiktion och verklighet?

Drone är bruset som finns i tystnaden, och hur vi människor kan mötas där. Drone är också en metafor för samhällsmedborgaren som en förarlös maskin. En sinnesupplevelse med fyra dansare om vår förmåga att röra oss mellan fiktion och verklighet. En föreställning där du inte måste förstå. Drone är ett tillstånd.

”Det är ett slags existentiellt vakuum. Hur kan vi uppleva en tystnad som inte finns? Det jag ser som hoppfullt är att vi människor har förmågan att samlas i en tyst minut, det är då vi lyssnar på riktigt. I mitt arbete som koreograf hämtar jag dessutom inspiration från min bakgrund som dansare inom streetdansen.” säger Erik Linghede.

Drone är Erik Linghedes tredje verk efter debutföreställningen Hold som turnerade Sverige 2015 samt Idiom som invigde Kulturhuset Stadsteaterns nya scen i Vällingby 2016.

 

Koreografi:    Erik Linghede
Medverkande:   Yared Cederlund, Katrine Johansen, Robin Sundberg och Bambam Frost
Komposition:    Eric Sjögren
Scenografi:    Johanna Mårtensson
Ljus:    Mira Svanberg
Kostym:    Erika Sjödin (Student Stockholms Dramatiska Högskola)
Foto:   Håkan Larsson
Produktion:   Riksteatern

Speltid: 1 tim  (ingen paus)

Biljettpriser:    Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Drone