Tisdag 14 november, kl 19,00, Sagateatern
Ursäkta oss  / Dansnät Sverige

Vad händer när människor från hela världen samlas och ska lära sig det osystematiska, prepositionsfyllda, sje-ljudsälskande språket svenska? I Dansnät Sveriges senaste samproduktion möter vi koreografen Khamlane Halsackda och får ta del av hans tankar om språkförbistring, misskommunikation och språkliga begränsningar.

Ursäkta oss är en skruvad och humoristisk dansperformace som tvingar dig att möta dina egna föreställningar om identitet, samhörighet och integration. Platsen är en SFI-lektion. Studenten du själv. Allt kokas till slut ner i en ack så enkel, men ändå svåruppnådd önskan: att människor ska lära känna varandra.

Välkommen till en föreställning i lektionsformat som inte bara ställer det svenska språket på ända, utan också får dig att skratta, häpna och lära dig nya saker! 

Malmöbaserade Khamlane Halsackda flyttade vid fyra års ålder med sin familj från Laos till Storbritannien. Under sina år i London hann han arbeta på bland annat the Royal Opera House så väl som med kompaniet Random Dance. Han har också jobbat med artister som Kylie Minogue och Christina Aguilera samt varit koreografiassistent för filmen ”Harry Potter och den flammande bägaren”. Idag koreograferar han sina egna verk och arbetar på in-discourse och Rörelsen-Koreografer i Skåne.

Koreograf:   Khamlane Halsackda
På scen:   Khamlane Halsackda, Nidia Martinez, Pietro La Loggia och Majula Drammeh
Ljus:   Imre Zbrink
Musik:   Silas Bieri
Regiassistent:   Maria Herranz
Foto:   Alexis Rodríguez Cancino
Produktion:   Dansnät Sverige 

Speltid:  1 tim 0 min 

Biljettpriser:    Scenpass 160 kr, ordinarie 200 kr, student/Skådebanan 175 kr och under 21 år 100 kr.
Köp dina biljetter här:   www.tickster.com

 

Ursäkta_oss